2022.09.29., csütörtök - Mihály
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Kiemelkedő támogatás szeptemberre a Memo Alapítványtól

frisshirek.hu, 2022. augusztus 15. - 16:30
Kiemelkedő támogatás szeptemberre a Memo Alapítványtól
Kiemelkedő támogatást nyújt a tanévkezdéshez a Megoldás Mozgalom alapítványa, akár többezer iskoláskorú gyermek családja kaphat segítséget.

Az Alapítvány azt kívánja elérni, hogy az iskolakezdés örömteli pillanat legyen, és ne okozzon a fejfájást a családoknak a kiugróan magas anyagi kiadás. Az „Irány az iskola!” címmel elnevezésű program célja, olyan gyermekek támogatása, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket.

Az Alapítvány kihangsúlyozta, fontosabb a jövő generációjának biztosítani az egyenlő esélyeket, mint a jelenben mondvacsinált elnevezések alatt tiszteletdíjakat felvenni, ezért a MEMO tagjai a saját tiszteletdíjuk felajánlásával együtt kívánják támogatni azokat a családokat, akiknek pénzügyi problémát jelent a szeptemberi iskolakezdés.

Az „Irány az iskola!” támogatásra olyan családok pályázhatnak 20.000 forintra, akik legalább egy gyermeket indítanak állami általános iskola első osztályába, 2022 szeptemberében. A pályázati kiírások bővebb információval az alapítvány Facebook oldalán (MEMO Alapítvány) érhetők el! 

Az Alapítvány tervei között szerepel, hogy a jelenlegi pályázat után a nyár végéig újabb pályázattal segíti a felsőoktatásban továbbtanulni vágyó fiatalokat!