2022.09.29., csütörtök - Mihály
Eger: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

OTP-s ügyfelek vigyázat: ha erről a telefonszámról keresik, ne vegye fel a telefont!

frisshirek.hu, 2022. augusztus 15. - 20:35
OTP-s ügyfelek vigyázat: ha erről a telefonszámról keresik, ne vegye fel a telefont!
Az OTP nevére szóló telefonszámról hívogatnak csalók banki ügyfeleket. Ne dőljön be nekik, ne adjon meg semmilyen adatot.

A 06 40 366 388-as telefonszámról hívogatnak csalók OTP-s ügyfeleket. A telefonszám megtévesztően hasonlít a bank hivatalos számához (06-1/20/30/70 3666-666), és ha bárki beírja a számot egy keresőbe, jó eséllyel azt fogja kapni, hogy az OTP-hez tartozik a szám. Ugyanakkor többen figyelmeztetnek, a számot adathalászok használják. Van olyan oldal, ahol egy baktalórántházi fiók, és olyan is, ahol debreceni OTP-fiók van megadva a telefonszámhoz.

A csalók valamilyen adatbázisból hozzáférhettek a banki ügyfelek nevéhez és telefonszámához, mert a nevüket ismerik, és azt is tudják, hogy OTP-s ügyfelek. Az "ügyintéző" arra figyelmezteti a potenciális áldozatot, hogy van két gyanús, jóváhagyásra váró tranzakciója, ezek értéke 200 ezer forint körüli összeg. Ha nem az ügyfél indította az átutalást, akkor pedig személyes adatokat kér a tranzakció megakadályozása érdekében, amelyek alapján kicsalhat pénzt az áldozattól - olvasható a napi.hu oldalán.

Az OTP ügyfélszolgálatán tudnak erről, és megerősítették a lapnak, hogy a bank ilyen ügyben nem hív fel telefonon senkit.