2022.12.09., péntek - Natália
Az ország 19 megyéjében

Drónt is bevetettek a rendőrök Kaposváron - Videóval

frisshirek.hu, 2022. augusztus 18. - 19:07
Drónt is bevetettek a rendőrök Kaposváron - Videóval
Összehangolt akció a somogyi megyeszékhely illetékességi területén, 16 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság legkritikusabb pontjait a rendőrök. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei augusztus 17-én Kaposvár illetékességi területének forgalmát ellenőrizték drónnal és járőrautókkal.

Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között az elsőbbségadási szabályok megsértése, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket -  közölte a rendőrség.