2022.12.09., péntek - Natália
Az ország 19 megyéjében

Előkerült még egy videó a bulizó finn miniszterelnökről, növekszik a nyomás

frisshirek.hu, 2022. augusztus 19. - 20:00
Előkerült még egy videó a bulizó finn miniszterelnökről, növekszik a nyomás
Nem elég, hogy bulizott, még táncolt is. Hát ez már mindennek a teteje.

Lapunk is írt már a finnek laza miniszterelnökéről. Tegnap került elő egy felvétel Sanna Marin finn miniszterelnök részvételével tartott házibuliról, ami „borzolta a kedélyeket”. Ezen mások mellett a 36 éves kormányfő szemmel láthatóan jól érezte magát, táncolt, énekelt, bulizott.

A felvételt - amelyen Sanna Marin fehér nadrágban és fekete felsőben látható - az Iltalehti finn lap tette közzé szerdán. Alapvetően semmi különleges nincs rajta, sem ő, sem társai nem viselkednek vállalhatatlanul (leszámítva talán a videóban elhangzó néhány káromkodást, de egy házibuliban annyira azért ez sem rendkívüli), ennek ellenére elég komoly visszhangot váltott ki, tekintve, hogy mégiscsak a miniszterelnökről van szó. 

A lap megjegyzi, hogy a felvételen szereplő többi személy is ismert figura, van köztük szintén politikus, műsorvezető, művész, stylist, fotós, influenszer.

Voltak azonban, akik szerint ez így nincs rendjén. A Telex idézte például Aleksi Valavuori sportkommentátort, aki közölte, ez a viselkedés maximum „más tinédzserek” körében népszerű, s arról tette fel a költői kérdést, hogy ez-e a felelős viselkedés egy kormányfő részéről válság idején. Ezt követően a valaha volt leginkompetensebb finn miniszterelnöknek nevezte, majd felszólította a lemondásra.

A finn kormányfő a Helsingin Sanomat beszámolója szerint cáfolta, hogy drogot fogyasztott volna, vagy hogy látott volna mást kábítószert fogyasztani, hozzátette, alkoholt sem ivott túl sokat. Nem tud arról, hogy bármi illegális történt volna, így szerinte a rendőrségnek sincs dolga a történettel. Elmondása szerint a biztonsági őrök a közelben tartózkodtak, bár nem a lakásban.

Sanna Marin ugyanakkor csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a felvételek napvilágot láttak, mivel azok egy zártkörű bulin készültek. Azt is közölte ugyanakkor, hogy ugyanaz az ember, aki eddig volt. „Nekem is van családi életem, munkám és szabadidőm is, amit a barátaimmal töltök” - mondta.

A Seiska finn bulvárlap most újabb felvételt tett közzé, ezen Sanna Marin éppen egy szórakozóhelyen táncol egy férfival.
A videón nincs semmi különleges nincs, a finn miniszterelnök összességében konszolidáltan viselkedik. Egyetlen kérdést az vethet fel, hogy némely táncmozdulat nem volt-e esetleg túl intim annak fényében, hogy Sanna Marinnak egyébként van férje és gyermeke is. A videón mindenesetre nem látható olyan jelenet, amely alapján felmerülne a hűtlenség, bár táncpartnere egy alkalommal igen közel hajol a miniszterelnök nyakához.

A bulvárlap információi szerint Sanna Marin körülbelül hajnali 5-ig tartózkodott a szórakozóhelyen, táncpartnere Olavi Uusivirta zenész volt.

Az ártalmatlan jelenetek ellenére növekszik a kormányfőre nehezedő nyomás, ezért Sanna Marin a BBC szerint közölte, drogteszten vett részt annak igazolására, hogy nem fogyasztott semmilyen tudatmódosító szert (az alkoholt leszámítva, amelyből elmondása szerint közepes mennyiséget ivott). A teszt eredményei jövő hétre lesznek készen - olvasható a nepszava.hu összeállításában.