2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán

Kovács Tamara, 2022. augusztus 28. - 15:45
Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán
A szén-monoxid mérgezés veszélye nyáron is fennáll, hiszen a háztartási meleg vizet gyakran ugyanazzal a gázkészülékkel állítjuk elő, amivel télen a fűtéshez használt meleg vizet.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Király utcai társasházban. A készülék egy nyílt égésterű gázkazán közelében hívta fel a figyelmet a problémára.

A tulajdonosok a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig kiszellőztettek. Az egység méréseket hajtott végre, és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.

A szén-monoxid gáz színtelen, szagtalan, a levegővel könnyen elegyedő, már kis mennyiségben is halálosan mérgező gáz. A

A fűtő- és tüzelőberendezések, illetve a kémények rendszeres, szakszerű ellenőrzésének fontosságára, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni! Szintén fontos a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható szén-monoxid-érzékelő berendezések elhelyezése. tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelem.