2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Talaj menti fagyokra és mínuszokra is számíthatunk jövő héten

frisshirek.hu, 2022. szeptember 16. - 16:00
Talaj menti fagyokra és mínuszokra is számíthatunk jövő héten
A fűtési szezon előtt a fűtőberendezések, kémények rendszeres karbantartásával, ellenőriztetésével, valamint szén-monoxid-érzékelő felszerelésével védekezhetünk a szénmonoxid-mérgezéssel szemben. Fontos, hogy az érzékelők működését rendszeresen ellenőrizzük, a szükséges karbantartásokat (elemcsere, tisztítás) elvégezzük.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő héten a szokásosnál is hűvösebb időre számíthatunk. No de ez lenne a vénasszonyok nyara? Ennek oka, hogy észak felől hideg léghullám éri el a Kárpát-medencét, és a hideg levegő fokozatosan áramlik hazánk fölé. A következő héten a középhőmérsékletben is csökkenés várható, így néhol már a fűtés szezon is elindulhat – írja az Országos Meterológiai Szolgálat Facebook-oldala.

Jövő héten a maximumok 20 fok alatt maradnak majd, a hidegre kimondottan érzékeny részeken pedig 5 fok alá is lehűlhet a levegő.

Sőt, néhol már talaj menti fagy is előfordulhat,

a szolgálat Bükk-fennsíkon lévő mérőpontjai akár negatív értékeket is mutathatnak majd.

Fontosnak tartják kiemelni, hogy az első használat előtt érdemes szakemberrel átnézetni a kazánokat, fűtőberendezéseket, illetve kérjük, hogy tartsátok be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tanácsait.

Most hétvégre az OMSZ legfőképp szeles és esős időt jósol, a nap majd csak vasárnap fog kisütni. Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, a déli megyékben pedig tartósabb esőzésekre lehet számítani. Az északnyugati, északi szelet nagy területen néhol erős lökések kísérik majd az előrejelzése szerint. A leghűvösebb a délnyugati régióban lesz, a nappali legmagasabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul majd.

Vasárnap északkeleten felszakadozik a felhőzet, és hazánk nagy részén akár több órára is kisüthet a nap. Ugyanakkor napközben nyugat, és északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkezhetnek majd. Zivatarokra keleten és északkeleten lehet számítani, több helyen az északnyugati, északi szél megerősödhet, néhol akár viharossá is válhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a szombathoz hasonlóan 13 és 19 fok között alakul majd.