2022.12.09., péntek - Natália
Az ország 19 megyéjében

Egy halott képviselőt szólongatott Joe Biden

frisshirek.hu, 2022. szeptember 29. - 13:30
Egy halott képviselőt szólongatott Joe Biden
Az elnök a színpadról többször is megszólított egy kongresszusi képviselőt, aki a konferencia egyik kezdeményezője volt, ám a múlt hónapban autóbalesetben elhunyt.

Egy hónapja halott képviselőt keresett a tömegben Joe Biden egy konferencián, írja a CNN. Az amerikai elnök az élelmezésbiztonságról szóló konferencián megragadta az alkalmat arra, hogy a beszédében köszönetet mondjon pár képviselőnek.

Szeretnék köszönetet mondani az olyan kétpárti választott tisztségviselőknek, mint Jim McGovern képviselő, Mike Braun szenátor, Cory Booker szenátor, Jackie – itt vagy? Hol van Jackie? Azt hiszem, ő nem lett volna itt

– mondta Biden a Telex szemléje szerint.

A felsorolt tisztségviselők mindegyike a szerdai konferenciát létrehozó törvényjavaslat mögött állt, és az indianai republikánus képviselő, Jackie Walorski is társszponzor volt – csakhogy ő augusztusban meghalt egy autóbalesetben.

A hvg.hu beszámolója szerint Biden elnök akkor egy közleményt is kiadott a halála miatt, amelyben azt írta, őt és a first ladyt is „sokkolta és elszomorította” a baleset. A Fehér Házban ekkor a zászlókat is félárbocra eresztették.

A Telex arról írt, hogy a Fehér Ház sajtósa később egy sajtótájékoztatón elismerte, hogy Biden valóban Walorskira utalt. Azt mondta, az elnök „elismerte az ő hihetetlen munkáját. Már pénteken tervezte, hogy a Fehér Házban fogadja a kongresszusi képviselőnő családját. Jövő pénteken lesz egy törvénytervezet aláírása az ő tiszteletére, így természetesen ő járt a fejében.”

Azt ugyanakkor nem ismerte el, hogy Biden hibázott volna, vagy hogy összezavarodott lett volna.

Fotó: Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeiről beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Evan Vucci