2022.12.09., péntek - Natália
Az ország 19 megyéjében

Újabb ponton szivárog az Északi Áramlat gázvezeték - videóval!

frisshirek.hu, 2022. szeptember 29. - 08:47
Újabb ponton szivárog az Északi Áramlat gázvezeték - videóval!
A svéd parti őrség egy negyedik szivárgási pontra bukkant a nagy valószínűség szerint szabotázsakció során megrongálódott balti-tengeri gázvezetéken, az Északi Áramlaton.

A svéd parti őrség szóvivője a Svenska Dagbladet napilapot tájékoztatta arról, hogy újabb gázszivárgásra lettek figyelmesek, ahogy az az alábbi videón is látható.

Az Európai Unió szabotázsakcióra gyanakszik a Balti-tenger alatt húzódó gázvezetékek meghibásodása kapcsán és erős választ helyezett kilátásba bárkivel  szemben, aki szándékosan az európai energetikai infrastruktúra szétszakítására törekszik.

A négy szivárgási helyszín közül kettő a svéd kizárólagos gazdasági övezet területére esik – közölte Jenny Larsson, a parti őrség szóvivője a svéd napilappal tegnap este. A másik kettő a dán kizárólagos gazdasági övezet területét érinti – tette hozzá.

Bár egyik gázvezeték sem volt használatban a gyanított robbantások idején, gáz volt a vezetékekben, mely hétfő óta kilövell a tengerbe a vezetékek megrongálódása következtében.

Az újabb szivárgást az Északi Áramlat-2 gázvezetéken észlelték,

nem messze a másik szivárgási ponttól, amelyik nagyobb, s az Északi Áramlat-1 vezetéket érinti.

A dán hatóságok a hét folyamán szintén két szivárgási pontról számoltak be, egyik az Északi Áramlat-1, míg másikuk az Északi Áramlat-2 vezetékpáron keletkezett – írja a Reuters.

Fotó: MTI