2024.04.16., kedd - Csongor
Eger: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Jövő héten összeül a Nemzetbiztonsági bizottság az MMM-es pénzek miatt

frisshirek.hu | 2022. szeptember 29. - 15:33
Jövő héten összeül a Nemzetbiztonsági bizottság az MMM-es pénzek miatt
A baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának áttekintése" - ezzel a meglepő című napirendi ponttal jelent meg a Nemzetbiztonsági bizottság jövő heti testületi ülésének a meghívója a Parlament honlapján. A zárt ülés jövő csütörtökön, 11 órakor kezdődik.

A kormánypártok már nagyjából egy hete szeretnének vizsgálódni a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz külföldről érkező támogatások ügyében. Halász János, a Nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja közleményben kérte a testület összehívását miatt - írta meg az alfahir.hu. 

Ez szerepelt a fideszes közleményben:

"Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul."

A bizottság jobbikos elnöke Sas Zoltán, aki a levél csúszása miatt csak a jövő hétre tudta összehívni az ülést. Érdekesnek tartja, hogy Halász János a napirendi pontban nem Márki-Zay Péterékre hivatkozott, hanem a "baloldali pártokra", holott eddig ez még így nem szerepelt a kormányzati kommunikációban.

Az Alfahír megkereste Sas Zoltánt, aki elmondta, hogy Halász e-mailen kérte, hogy ez a pont szerepeljen a bizottság napirendjén. 

"Kíváncsian várjuk, hogy mivel fognak előállni, mit tartalmaz a napirendi pont"

- mondta el Sas Zoltán, ami azt sejteti, hogy még őt, mint a bizottság elnökét sem tájékoztatták a kormánypárti képviselők, milyen értesülések, konkrétumok kapcsán kívánnak egyeztetni.

Hozzátette, hogy ő nyitott ebben az ügyben, hiszen a bizottság érdekelt abban, hogy átláthatóan működjön a politika és a nemzetbiztonság. Így minden ügyet, amiben kétség merül fel, ki kell vizsgálni.