2022.12.09., péntek - Natália
Az ország 19 megyéjében

Gulyás Gergely: hosszabb lesz a téli szünet

frisshirek.hu, 2022. szeptember 29. - 11:58
Gulyás Gergely: hosszabb lesz a téli szünet
Amint arról lapunk is beszámolt a tegnapi kormányülést követően ma a Kormányinfón jelentik be Gulyás Gergelyék a legfrissebb döntéseket, amelyek az energiaválsággal kapcsolatosak.

Nemzeti konzultáció lesz a szankciókról

Szerdán ülésezett a kormány. A Telex arról számolt be, hogy Gulyás miniszter szerint az ülésen megtárgyalták a nemzeti konzultációs kezdeményezést. Európa ma nehéz helyzetben van a háború és a szankciók miatt, hiszen ugrásszerűen megnőttek az energiaárak.

Olyan nagy lakossági rezsitámogatási rendszer, mint ami nálunk van, sehol nem áll rendelkezésre Európában

– mondta.

A szankciók szerinte lényegesen jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak. Mi pénzeljük Oroszországot, mert a magas energiaárakból hatalmas haszna van az orosz félnek. Ezért a magyar kormány arra jutott, hogy az elitek helyett az emberek mondhassanak véleményt a szankciókról. Papíralapon és online is ki lehet majd tölteni a konzultációt.

Ha fennmaradnak a szankciók, akkor az európai cégek versenyhátrányba kerülnek, mert sokkal nagyobb energiaköltségeik lesznek, mint más kontinensek vállalatainak.

Hosszabb lesz a téli szünet

December 22-től január 8-ig tart majd

– jelentette be Gulyás Gergely.

Azért döntött így a kormány, mert így spórolunk az energiával. Ebben az időszakban kormányzati és igazságügyi szünet is lesz.