2024.04.16., kedd - Csongor
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Közösségi oldalakon keresztül figyelhet meg minket a kormány

frisshirek.hu | 2022. szeptember 29. - 11:30
Közösségi oldalakon keresztül figyelhet meg minket a kormány
A közösségi médián keresztül monitorozhatja a közhangulatot a magyar kormány egy új izraeli szoftverrel.

Az izraeli Avnon Group nevű védelmi ipari vállalat egy olyan technológiai eszközt ad el a magyar kormánynak, amellyel a felhasználó nyomon tudja követni a közösségi média hálózatokat, az ott folyó kommunikációt, valamint elemezni és értelmezni tudja a közhangulatot a közösségi médiában zajló tevékenységek alapján – írta a Times of Israel nyomán a Kibic.

A Media1 által szemlézett cikk szerint az nem ismert az Avnon számára, hogy a magyar kormány pontosan milyen célból vásárolta meg a terméket, de

a cég egyik vezető tisztségviselője szerint a közösségi médiában zajló diskurzust szeretnék vele figyelemmel kísérni.

A cégcsoport minden tranzakcióját jóvá kell hagynia az izraeli Védelmi Minisztériumnak. A cég tisztségviselője azt is elmondta, hogy a magyar kormány megfigyelési technológia iránti igénye az ukrajnai háború árnyékában a Magyarországon uralkodó belső társadalmi és politikai feszültségekkel, valamint az Ukrajnából érkező menekültek tízezreinek az Ukrajnával határos országba való beutazásával függhet össze.

Az izraeli lap megjegyezte:

az új technológia vásárlása pont abban az időszakban történik, amikor az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága éppen a szintén izraeli kémszoftver magyarországi felhasználását is vizsgálja.

Illusztrációs fotó: Pixabay