2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A szénmonoxid mérők életet mentettek

frisshirek.hu, 2022. október 10. - 15:11
A szénmonoxid mérők életet mentettek
Szén-monoxid-érzékelők jeleztek péntek két családi házban.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Először a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak Balmazújvárosra, a R. Tóth Sára utcába. A nyílt égésterű kazán közelében méréseket végeztek a tűzoltók, melyek eredményei kimutatták a mérgező gázt. A házban egy idős nő lakott, aki nem sérült meg, de ideiglenesen családjához költözött, a kazán kikapcsolása miatt.

A másik jelzés Hajdúszoboszlóról érkezett, a Hóvirág utcai családi házból. Ott egy fürdőszobai vízmelegítő kazán mellett riasztott a szén-monoxid-érzékelő. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, melyek kimutatták a szén-monoxidot a levegőben. A vízmelegítőt felülvizsgálatig kizárták a rendszerből, de a ház fűthető maradt. A lakóknak szerencsére nem volt szükségük egészségügyi ellátásra.

fotó: illusztráció/ pixabay