2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Már pénteken elkezdődnek a megemlékezések Heves megyében

frisshirek.hu, 2022. október 21. - 09:02
Már pénteken elkezdődnek a megemlékezések Heves megyében
Az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó megemlékezések már már ma elkezdődnek Heves megyében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pétervásárán október 21-én, pénteken emlékeznek a hősökre az 1956-os emlékműnél 15 órakor. Az eseményen beszédet mond Eged István, a város polgármestere.

Hevesen szintén pénteken tartják az ünnepséget a 13 órás ünnepi szentmisét követően. A megemlékezési műsor 13 óra 30 perckor kezdődik a művelődési központban, amit 14 óra 15 perckor koszorúzás követ a hevesi 1956-os forradalmárok emléktábláinál. A városházán 14 óra 45 perckor kezdődik a koszorúzás az ‘56-os emlékműnél. Október 23-án ünnepi istentiszteletet tartanak a városban, majd 15 és 18 óra között 1956-os vonatkozású családi kézműves foglalkozást rendeznek a művelődési házban.

Lőrinciben is pénteken tartják az ünnepi műsort 17 órakor a művelődési ház parkjában lévő ‘56-os emlékműnél. A megemlékezésen beszédet mond Pálinkás Péter alpolgármester.

Gyöngyöspatán október 22-én, szombaton rendezik a városi megemlékezést. Az ünnepi szentmise 16 óra 30 perckor kezdődik, majd koszorúzással fejeződik be az ‘56-os emlékműnél.

Egerben október 23-án 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a bazilikában. A város díszünnepsége 11 órakor veszi kezdetét a Gárdonyi Géza Színházban, ahol beszédet mond Mirkóczki Ádám polgármester, majd átadják a kitüntetéseket. A koszorúzás tervezett időpontja 11 óra 50 perc a Hatvani kapu téren lévő ‘56-os emlékműnél.

Bélapátfalván vasárnap emlékeznek a hősökre 11 órától a művelődési házban, amit koszorúzás követ az emlékműnél.

Füzesabonyban ünnepi futás veszi kezdetét 10 órától a Szabadság úton, amelyre 9 órától lehet nevezni 9 óra 45 percig. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik a városban. A koszorúzást 16 óra 30 perckor tartják az ‘56-os kopjafánál, majd a közösségi házban 17 órakor kezdődik a megemlékezés.

Gyöngyösön 9 órakor kezdődik a szentmise a nemzetért, majd 10 órától koszorúzást tartanak az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékművénél a Szent Bertalan utcában. Az eseményen beszédet mond Hiesz György polgármester.

Kiskörén 17 órakor veszi kezdetét a koszorúzás a templomkertben, ahová emlékszalagokat és mécseseket elhelyeznek a tisztelet jeleként. Ünnepi gondolatait Magyar Csilla polgármester osztja meg a jelenlévőkkel.

Illusztrációs fotó: pixabay