2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Kirepült a bobból, mert nem kapcsolta be a biztonsági övet

frisshirek.hu, 2022. október 25. - 11:47
Kirepült a bobból, mert nem kapcsolta be a biztonsági övet
Az Egri Járási Ügyészség feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a 19 éves gyanúsítottal szemben, akinek figyelmetlen munkavégzése miatt a sértett kiesett a bobszánkóból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A  gyanúsított szeptemberben egy Eger közeli településen lévő bobpályán dolgozott, mint kezelősegéd. A rá vonatkozó munkaköri leírás szerint az is a feladata volt, hogy ellenőrizze, jól kapcsolták-e be a vendégek a biztonsági övet. Ez a foglalkozási szabály azért kiemelkedő, mert ha a biztonsági övet nem rögzítik, akkor annak az elhelyezkedése a bobszánkóban meggátolja az utas részéről a fék használat – tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség.

Mint írták, az alkalmazott az elindítása előtt megszegte a fent említett foglalkozási szabályt és nem ellenőrizte, hogy az utas a szánkóba szerelt biztonsági övet rendeltetésszerűen becsatolta-e. Miután a sértett ezt nem tette meg, a bobos nem tudta használni a féket és egy enyhe jobbra ívelésű kanyarban kiesett a bobból. A utas a balesetben könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Figyelembe véve, hogy a terhelt fiatal felnőttkorú, a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismerte, a magatartásának kedvező változása érdekében lehetőség volt a feltételes ügyészi felfüggesztés elrendelésére.

Az Egri Járási Ügyészség a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatti bűnügyben a feltételes ügyészi felfüggesztés idejét egy évben állapította meg, ami ha eredményesen eltelik, a gyanúsítottal szemben az eljárást a vádhatóság megszünteti.

Fotó: illusztráció, Pixabay