2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Az LMP érdemi társadalmi vitát követel a szociális törvény módosításáról

frisshirek.hu, 2022. október 29. - 15:19
Az LMP érdemi társadalmi vitát követel a szociális törvény módosításáról
A szociális törvény módosítása során érdemi társadalmi vitát, az érintett szakmai, érdekvédelmi, civil és egyházi szervezetek bevonását követelte az LMP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kanász-Nagy Máté az ellenzéki párt Facebook-csatornáján közvetített sajtótájékoztatón felszólította Kósa Lajost, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnökét, hogy hívja meg a szociális ágazat képviselőit a bizottság szerdai ülésére, ahol egyebek között a szociális törvény módosítására vonatkozó kormánypárti javaslatot vitatják meg.

A politikus arra emlékeztetett: a magyar kormány megígérte az Európai Uniónak, hogy a társadalom széles rétegeit érintő jogalkotási folyamatokba bevonja az érintetteket, érdemi társadalmi vitákat folytat le. Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet, hogy a törvényjavaslat szerint a kormány épp az energia- és szociális válság közepette lép hátra a szociális biztonság, állami felelősségvállalás terén, magára hagyja a nehéz helyzetbe kerülőket, akik ezután csak magukra és hozzátartozóikra számíthatnak.

Az LMP és a Párbeszéd emiatt már a törvénymódosítás plenáris vitájában tiltakozott, ezután pedig a bizottságban próbálják megakadályozni, hogy ez a súlyos, a társadalom érdekeivel ellentétes intézkedéssorozat életbe lépjen - fűzte hozzá.

A jelenlegi válságban nem kevesebb, hanem sokkal több segítségre, állami felelősségvállalásra volna szükségük a rászorulóknak - szögezte le az ellenzéki politikus.

fotó: Kanász-Nagy Máté Facebook-oldala