2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Az LMP érdemi társadalmi vitát követel a szociális törvény módosításáról

frisshirek.hu | 2022. október 29. - 15:19
Az LMP érdemi társadalmi vitát követel a szociális törvény módosításáról
A szociális törvény módosítása során érdemi társadalmi vitát, az érintett szakmai, érdekvédelmi, civil és egyházi szervezetek bevonását követelte az LMP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté az ellenzéki párt Facebook-csatornáján közvetített sajtótájékoztatón felszólította Kósa Lajost, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnökét, hogy hívja meg a szociális ágazat képviselőit a bizottság szerdai ülésére, ahol egyebek között a szociális törvény módosítására vonatkozó kormánypárti javaslatot vitatják meg.

A politikus arra emlékeztetett: a magyar kormány megígérte az Európai Uniónak, hogy a társadalom széles rétegeit érintő jogalkotási folyamatokba bevonja az érintetteket, érdemi társadalmi vitákat folytat le. Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet, hogy a törvényjavaslat szerint a kormány épp az energia- és szociális válság közepette lép hátra a szociális biztonság, állami felelősségvállalás terén, magára hagyja a nehéz helyzetbe kerülőket, akik ezután csak magukra és hozzátartozóikra számíthatnak.

Az LMP és a Párbeszéd emiatt már a törvénymódosítás plenáris vitájában tiltakozott, ezután pedig a bizottságban próbálják megakadályozni, hogy ez a súlyos, a társadalom érdekeivel ellentétes intézkedéssorozat életbe lépjen - fűzte hozzá.

A jelenlegi válságban nem kevesebb, hanem sokkal több segítségre, állami felelősségvállalásra volna szükségük a rászorulóknak - szögezte le az ellenzéki politikus.

fotó: Kanász-Nagy Máté Facebook-oldala