2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Időben jeleztek, életeket mentettek a szén-monoxid-érzékelők

frisshirek.hu, 2022. november 02. - 14:42
Időben jeleztek, életeket mentettek a szén-monoxid-érzékelők
Tragikus baleset történt szombat reggel Hajdúböszörménynél, majd szén-monoxid miatt vonultak a tűzoltók.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hétvégén több baleset és szén-monoxid-mérgezés is történt a megyében, sőt még egy bajba jutott kutyán is segítettek a szakemberek - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatójában

Egy kerítés elemei közzé szorult egy kutya feje pénteken Nádudvaron, a Puskin utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal szabadították ki az állatot. A kutya nem sérült meg.

Mezőgazdasági vontató ekéjének ütközött egy személyautó Hajdúböszörményben, a Külső-Dorogi úton, szombat reggel. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység átvizsgálta a járműveket és elvégezte az áramtalanítást. Az autóban ketten utaztak, egyikőjük ki tudott szállni a járműből, őt a mentőszolgálat kórházba szállította, a sofőr azonban a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók a roncsból kiemelték őt.

Szombat reggel egy másik baleset is történt Hajdúböszörmény külterületén: két autó ütközött össze. A Hajdú-Bihar megyei műveleti szolgálat áramtalanította a járműveket. A mentőszolgálat az egyik autó vezetőjét kórházba szállította.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó Hajdúsámson külterületén. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Ebben a balesetben nem sérült meg senki.

Szombat este jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban a debreceni Acsádi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik méréseket végeztek, eredményei kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A házban nem a gázkazán működött, hanem egy konyhai gáztűzhely. A mentőszolgálat tájékoztatása alapján a négy tagú család szervezetében kimutatták a szén-monoxidot, emiatt őket további vizsgálatokra kórházba szállították.

Vasárnap kétszer riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt. Délelőtt Biharkeresztesen, a Kölcsey utcában adott le jelzéseket a szén-monoxid-érzékelő. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a mérgező gázt. Délután Hencidán, a Hunyadi utcában adott le jelzéseket az érzékelő. Szintén a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Méréseik ismét kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A családi házban gázkonvektor és cserépkályha is működött, azokat ideglenesen a lakók nem használják, felülvizsgálatig. Mérgezést egyik háznál sem szenvedtek a lakók.

Árokba hajtott egy autó Tépe közelében a 47-es számú főúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. 

Hétfő délelőtt két autó ütközött össze Ebes közelében. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járműveket átvizsgálták és áramtalanították. A balesetben nem sérült meg senki.

Egyekre, a Bocskai utcában riasztották az egyeki önkormányzati tűzoltókat kedden délelőtt. Egy családi ház konyha helyiségének a mennyezeti része rogyott meg. A ház lakói nem sérültek meg. A tűzoltók kimentették a használati tárgyakat és alátámasztották a gerendázatot - közölte a megyei katasztrófavédelem.

Fotó: illusztráció