2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Több tucat fával és cserjével gazdagodott a napokban Eger

frisshirek.hu, 2022. november 07. - 15:25
Több tucat fával és cserjével gazdagodott a napokban Eger
Tovább zöldül a város. Kiszállították a lakosság által megrendelt fákat és cserjéket Eger tizenkilenc helyszínére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A 2022-es évi költségvetésben a városvezetés javaslatára egymillió forintot különítettek el a Zöldebb Egerért – Fogadj örökbe egy fát program elindítására.
A napokban tizenkilenc helyszínre közel száz fás szárú növényt szállítottak ki, amely után az igénylők feladata volt a fák és a cserjék elültetése.
Többek között díszalma és portugál babérmeggy fák, gömbakácok, Szent László hársak, mutatós vérszilvafák, díszgalagonyák és örökzöld kúszó borókák kerülhettek végleges helyükre a városban.
Az Eger Város Hivatalos Oldala arról számolt be, hogy helyiek idén május 5-től ingyenesen igényelhették a fákat és bokrokat a szebb, zöldebb, komfortosabb lakókörnyezetük megteremtéséért.
A meghirdetést követően rengeteg igénylés, helyszínjavaslat érkezett az önkormányzathoz, amit a beérkezés sorrendjében, a keretösszeg erejéig teljesítettek. A nagy sikerre való tekintettel  amennyiben az anyagi lehetőségek engedik  a program jövőre is folytatódik.
A növények kiszállításában az Agria Speciális Mentők, a faültetésben pedig Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek nyújtottak segítséget.
Fotó: Facebook/Eger Város Hivatalos Oldala