2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó Péter: Magyarországon találkozik a keleti és a nyugati autóipar

frisshirek.hu, 2022. november 17. - 12:22
Szijjártó Péter: Magyarországon találkozik a keleti és a nyugati autóipar
Magyarországon találkozik a keleti és a nyugati autóipar, hazánk az ágazat elektromos forradalmának Európa-bajnoka - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Hevesen a dél-koreai Chokwang Paint üzemátadó ünnepségén, amelyről az MTI számolt be.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A tárcavezető arról számolt be a rendezvényen, hogy a vállalat elektromos járművek akkumulátorához szükséges hőelvezető ragasztót fog előállítani Magyarországon, s a mintegy 3,8 milliárd forint értékű beruházást az állam 380 millió forinttal támogatta. A projekt tovább erősíti hazánk szerepét az elektromos autóiparban és lehetővé teszi az elektromos akkumulátorgyártó kapacitás további bővítését.

Itt találkozik a keleti és a nyugati autóipar, Magyarország fontos részét képezi a német vállalatok elektromobilitási stratégiájának, valamint a világ hat legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója közül három is kapacitásokat hozott itt létre - emelte ki Szijjártó.

Magyarország az elektromos autóipari átállás Európa-bajnoka

- szögezte le a külügyminiszter, majd hozzátette, hogy a szektor alapvetően meghatározza a magyar gazdaság hosszú távú jövőjét. Idén minden bizonnyal teljesülni fog a kormány régi célkitűzése, és az autóipari ágazat termelési értéke eléri a tízezer milliárd forintot. 

A kormány célja Magyarország fizikai, gazdasági és energiabiztonságának garantálása

- emelte le Szijjártó Péter, és ezt a célkitűzést összevetette a kormányzati propagandából már ismert helyzetértékeléssel, hogy Európa viszont szerintük az ukrajnai háború és az arra válaszul elrendelt szankciók miatt a recesszió felé halad. Majd hozzátette, hogy a világ nagy nehézségekkel szembesül napjainkban, és Magyarország a szomszédban zajló fegyveres konfliktus miatt különösen nagy veszélynek van kitéve a fizikai, a gazdasági és az energiaellátási biztonság terén.

A recesszióból való kimaradás egyetlen lehetséges eszköze, ha fenntartjuk az ide érkező beruházások ütemét, ugyanis azok meghatározók a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából

- emelte ki a miniszter, és a konkrét beruházásra térve elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben felértékelődnek a megbízható partnerségek, stratégiai együttműködések, amelyekre jó példa a Magyarország és Dél-Korea közötti kapcsolat. A kétoldalú kereskedelem tavaly meghaladta az ötmilliárd dollárt és ezzel rekordot döntött, az idei év első nyolc hónapjában pedig további 20 százalékos növekedést regisztráltak. Mára a dél-koreai vállalatok alkotják hazánkban a harmadik legnagyobb beruházói közösséget a német és az amerikai cégek után, amit jól példáz, hogy 2019-ben és 2021-ben is a kelet-ázsiai országból érkezett ide a legtöbb beruházás - összegezte Szijjártó Péter.

Arról a napokban a Frisshírek.hu-n is beszámoltunk, hogy a friss negyedéves adatokat tekintve a magyar gazdaság megérkezett a gazdaság csökkenésének előszobájába.

A kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala