2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Intézményvezetőkkel egyeztet az egri önkormányzat

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 17:33
Intézményvezetőkkel egyeztet az egri önkormányzat
Hetek óta folyamatosan megbeszéléseket kezdeményez az egri önkormányzat a megyeszékhely intézményeinek vezetőivel. Mirkóczki Ádám, a város polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy kikérik a vezetők szakmai véleményét energiaválság által okozott nehézségek miatt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint írta, fontos, hogy a szociális alapszolgáltatásokat, az óvodákat, bölcsődéket vagy a szociális intézményeket továbbra is a legmagasabb színvonalon tudják működtetni.

– Arra törekszünk és bízom benne, hogy együtt a legjobb döntéseket hozhatjuk meg – emelte ki a polgármester.

Hozzátette: az energiapiacon tapasztalható óriási áremelkedések miatt több mint 7500 fényforrás cseréje kezdődött el Egerben.

– Az Energiahatékonysági Program keretében az önkormányzat fenntartásában működő óvodákban, bölcsődékben, az Egri Szociális Szolgáltató Intézményben, valamint ezek telephelyein a hagyományos fényforrásokat modern ledes világítótestekre cserélik. Az energiaválság gazdasági következményei nagy mértékben sújtja az önkormányzatunkat is. Emiatt minden intézkedést meg kell tennünk, hogy takarékosabban működhessenek az intézményeink. A tervek szerint a mostani munkálatok elvégzése után 25 százalékos lesz a megtakarításunk a világítást tekintve – szögezte le Mirkóczki Ádám.

A egripost.hu oldalán olvasható, hogy a munkát az Egri Kertvárosi Óvoda Epreskert Utcai Tagóvodájában kezdték el az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) munkatársai valamint azok a vállalkozások, akik önzetlenül ajánlották fel segítségüket és munkájukat.

A lapnak Pál Edina, az óvoda vezetője elmondta: a környezettudatosság mindennapos náluk, a gyerekeknek ez már nem idegen fogalom. Velük együtt, közösen, aktívan tudnak tenni azért, hogy csökkenjen az energiafelhasználásuk, hiszen a kicsik már jelzik, hogy el kell zárni a csapot, vagy le lehet kapcsolni a villanyt, mert kisütött a nap.

Fotó: Facebook/ Mirkóczki Ádám oldala