2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Tömegesen érkeznek a vállalkozók segélykiáltásai Egerben

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 07:30
Tömegesen érkeznek a vállalkozók segélykiáltásai Egerben
A fideszes adóemelési javaslatokról tárgyalt a napokban az Energiavészhelyzeti Ideiglenes Bizottság.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A testület ülésén Oroján Sándor, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a városnak energiaveszélyhelyzeti menedzsmenttervet kell készítenie és benyújtania a kormánynak. Ennek keretében tárgyalták az építményadó drasztikus emelését célzó csomagot – olvasható az egripost.hu oldalán.

Mint írták, Oroján és a javaslatot benyújtó Juhász Ádám képviselő az Egripost megkeresésére korábban letagadta, hogy adóemelésre készülnének, ám pár nappal később mégis benyújtottak egy olyan előterjesztést, amely jelentősen megnövelné az egri polgárok és a vállalkozások terheit.

A javaslat értelmében a különböző ingatlanok építményadója 22 és 62 százalék közötti mértékben emelkedne, sőt, egy 500 négyzetméternél nagyobb raktár után két és félszer annyit kellene fizetni.

A bizottsági ülésen Mirkóczki Ádám, a város polgármestere elmondta: nem most a válság idején kell újabb terheket róni a város lakóira, „ez egy rossz logika”. A helyi adók áttekintése, adott esetben módosítása indokolt lehet, de „ezt békeidőben illik bevezetni.”

Tömegével érkeznek hozzánk a különböző vállalkozók részéről a túlélésük érdekében megfogalmazott panaszok. MI pedig tőlük várjuk az iparűzési adót, és a foglalkoztatást

– mutatott rá Mirkóczki Ádám.

A tanácskozáson elhangzott az is, hogy az önkormányzati intézmények részleges, ideiglenes bezárása miatt a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház átköltözik a Bartakovics Béla Közösségi Házba. 

A földfelszíni parkolás díját egységesen 100 forinttal emelik. A polgármester leszögezte: ebben a formában elfogadhatatlannak tartja az intézkedést. Mirkóczki Ádám olyan parkolási-díj emelést szeretne, amely az egrieket nem, vagy nem olyan arányban érinté, mint a más településről érkezőket.

Fotó: Facebook/ Mirkóczki Ádám oldala