2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Színes programoknak örülhetnek a gyöngyösiek az adventi időszakan

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 19:10
Színes programoknak örülhetnek a gyöngyösiek az adventi időszakan
Megkezdődnek az ünnepi várakozás hetei Gyöngyösön. Az adventi rendezvénysorozatnak idén is a Belváros tér ad otthont, ahol pénteken kezdődnek a programok. Idén is lesz adventi nagykoncert a sportcsarnokban, és a héten a város fenyőfája is megérkezik a Fő térre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az idei adventi rendezvénysorozat november 25-én, pénteken kezdődik és egészen december végéig tart. Az adventi hétvégéken pénteken, szombaton és vasárnap is rendeznek programokat, köztük a hagyományos adventi gyertyagyújtást vasárnaponként 18 órától a Belváros téren.

Idén is megrendezik a városi karácsonyi ünnepséget a Szent Bertalan-templomban. December 16-án 17 órától az Arany János Általános Iskola diákjai adnak majd ünnepi műsort, majd közösen meggyújtjuk a gyertyákat a város karácsonyfáján – írta a gyongyos.hu.

A fenyő szerdán érkezik a Fő térre, majd november 25-én, pénteken a város óvodásainak közreműködésével helyezik el rajta a díszeket. Az ünnepi várakozás kezdetére a városi díszvilágítás is üzemelni fog.

Nem feledkeztek meg azokról sem, akik sportos kikapcsolódásra vágynak az adventi időszakban: a Gyöngyösi Jégpálya várja a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén az érdeklődőket, ahol a tervek szerint december 2-án nyit a korcsolyapálya.

Illusztrációs fotó: pixabay