2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Gyérítik a vadállományt Lőrinciben a vadászok

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 16:45
Gyérítik a vadállományt Lőrinciben a vadászok
Az önkormányzat arról tájékoztatta a helyi lakosokat, hogy a vadkárok megakadályozása érdekében elejtik a kártékony állatokat a település bel- és külterületén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint írták, az önkormányzat szervezésében a Nagy Cser Vadásztársaság segítségével elejtik azokat az állatokat, amelyek a vadkárokért felelősek.

A Hatvani Rendőrkapitányság határozata szerint november 22-től december 21-ig kapnak lehetőséget a vadászok a vadállomány gyérítésére.

Kérik a lakosokat, hogy az állatok megjelenéséről tájékoztassák Szabó József elejtés-irányítót a 70/388-8888-as, vagy Bauer György hivatásos vadászt a 20/569-5856-os telefonszámon. A bejelentés után a szakemberek ellátogatnak egy helyszíni szemlére, ahol a biztonsági szempontok figyelembevétele mellett döntenek az elejtés szükségességéről.

Illusztrációs fotó: pixabay