2024.04.16., kedd - Csongor
Eger: 9o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Elindult az időközi kampány, mindkét csapat összegyűjtötte az ajánlásokat Jászberényben

Lukácsi Katalin | 2022. november 28. - 08:45
Elindult az időközi kampány, mindkét csapat összegyűjtötte az ajánlásokat Jászberényben
Szombaton kezdetét vette hivatalosan is a kampány a jászberényi időközi választási győzelemért. Január 15-éig a két nagy csapat, a Közösen Jászberényért Egyesület és a Fidesz-KDNP azt ígérik, hogy az advent idején megpróbálnak csak visszafogottabban kampányolni. A szükséges ajánlásokat azonban mindkét csapat már az első nap összegyűjtötte.
Ma reggel eldördült a startpisztoly, hivatalosan is kezdetét vette a kampányidőszak

- kezdte Facebook-bejegyzését Budai Lóránt, amellyel a jászberényi piaci aláírgyűjtés tapasztalatairól számolt be. Ahogy arról a Frisshirek.hu-n is írtunk november 26-án szombaton az ajánlásgyűjtéssel indult el a hivatalos időközi választási kampány, amely 2023. január 15-éig, a választásig fog tartani.

Az időközi választás Lóránt-napon lesz, ez jó jel

- beszélték egymás között a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) aktivistái, akik a fideszes csapattal egyszerre lepték el a várost a kampány első napján, szombaton, hogy már vasárnap, az első adventi gyertya meggyújtásának napján senkit se kelljen kampány miatt kicsöngetni a házból.

A Fidesz és jelöltjei pár óra alatt állítólag a háromszorosát gyűjtötte le a szükséges aláírásnak, amelyet le is adott a választási irodán. A Közösen Jászberényért Egyesület szintén összegyűjtötte a szükséges számokat, de előzetes bejelentésük alapján majd hétfőn adják le azt.

A Frisshirek.hu információi szerint a kormánypárti stáb úgynevezett meleg címeket keresett fel csak a kampány első napján, amely azt jelenti, hogy inkább a látványos bejelentésre helyezte a hangsúlyt, azaz a biztos szavazóit kereste fel, míg Budaiék már elkezdték a teljes kopogtatást.

Két ilyen nagy kampánycsapatnak kicsi ez a város, ezért óhatatlanul összetalálkoztak a házról-házra járás közben, így fordult be Besenyi Orsolya az egyik jászberényi mellékutcába, amelyben épp a KJE aktivistái íveit írták alá.

A névleg független polgármester-jelölt épp a fideszes képviselővel és jelölttel Szatmári Anikóval hajtott az adott utcába autóval, és csak egy konkrét házat kerestek fel, tehát egy biztos címet. Pedig az adott körzetben nem is Szatmári, hanem Bódis Béla volt a fideszes jelölt. Értesüléseink szerint a polgárok tisztában voltak vele, hogy időközi választás lesz. Senkit nem ért váratlanul, hogy aktivisták kopogtattak be hozzá. Azt pontosan tudták, hogy Budai Lóránt újraindul, de Besenyi Orsolyának még kell mutatnia magát a városban. Igaz, azok, akik érdeklődnek a politika iránt, ismerték az ő kilétét is, és hogy kórházigazgatóként veselkedne neki a városvezetéshez.

Besenyi Orsolya függetlenségét azonban senki sem vette komolyan, és a helyiek inkább úgy kezelik, hogy ez a választás Pócs János és Budai Lóránt között dől majd el.

Ahogy arra az ellenzékkel szemben is kritikus "Ágnes asszony blogja" Facebook-oldal felhívta a figyelmet bejegyzésébenKevesebb mint 50 nap van hátra a választásig. A kopogtatási tapasztalatok alapján megjósolhatatlan a végkifejlet, a következő napokban dől tehát majd el, hogy ki ünnepli őszintébb mosollyal Lóránt-napját.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala