2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Életet mentett a szén-dioxid érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi utca tagóvodájában

Kovács Tamara, 2022. november 30. - 10:25
Életet mentett a szén-dioxid érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi utca tagóvodájában
A készülék egy üres helyiségben hívta fel a figyelmet a bajra. A jelzést követően az ott dolgozók mindenkit kitereltek, majd megkezdték az épület átszellőztetését.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A jelzés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére tegnap délelőtt 11 óra 20 perckor érkezett, a szakemberek azonnal a helyszínre siettek, majd egy kéménybe kötött gázkonvektor közelében mutatták ki a mérgező gázt - tájékoztatott hivatalos oldalán a Zala Megyei Katasztrófavédelem.

Kósi Zsolt Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kanizsa Újságnak elmondta:

A  város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítását követően egy kéménybe kötött gázkonvektor közelében mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre egyébként a gázszolgáltató szakemberei, valamint a kéményseprők is megérkeztek. Ez talán egy újabb bizonyítéka annak, hogy ismét életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő

- mondta, majd hozzátette:

Ezért továbbra is kérjük a lakosságot, hogy mindenképpen gondoskodjanak egy ilyen eszközről, hiszen bármikor, bármilyen helyzetben ez életeket menthet.

Fotó: Google