2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Mórahalmon felkészültek a télre

Bottyán Róbert, 2022. december 01. - 17:47
Mórahalmon felkészültek a télre
A Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. dolgozói a téli síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatokhoz rendelkezésre álló gépparkot felkészítették, majd az eligazítás után indítási próbát is végeztek.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Csányi László, Mórahalom alpolgármestere a morahalom.hu-nak elmondta: tizenhat különféle típusú vontató gépjármű áll rendelkezésükre, nagy része hóekével, hótúróval felszerelve. De van sószóró járművük, illetve olyanok is, amelyek a sétányokat képesek takarítani. Két külsős traktoros segítővel együtt tizennyolc a bevethető gépek száma.

Az alpolgármester ismertette: a menetrend az, ha beáll a kemény tél, az első gépész, aki megérkezik reggel, automatikusan beindít négy-öt járművet, hogy a hagyományosan hajnali négy órakor induló hóeltakarítás zavartalan legyen.

Ha több napon át tartó nagy havazással kell számolni, akkor arról is gondoskodnak, hogy a gépészek váltása megtörténjen, így pihenőidőhöz jutnak. Ezen kívül a megfelelő mennyiségű üzemagyagot is be kell szerezni és tárolni, hogy az akadozó benzinellátás mellett is bevethetőek legyenek a járművek.

Csányi felhívta a figyelmet, az intézményeknek és a lakosságnak kötelessége az épületük előtt eltakarítani a havat, illetve hintőanyaggal ellátni a járdát, amennyiben szükséges.

Fotó: morahalom.hu