2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, egyikük halálra fagyott

frisshirek.hu, 2022. december 08. - 15:04
A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, egyikük halálra fagyott
A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, egyikük a mostoha időjárási viszonyok miatt később halálra fagyott - közölte csütörtökön a máramarosszigeti határrendészet jelentésére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A három 30 és 32 év közötti férfiből és egy nőből álló csoport szerdán reggel szökött át Romániába, de eltévedtek a hegyekben, ahol az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott. Szerda este a hegyimentőket riasztották, hogy induljanak a megkeresésükre. A határrendészet és a hegyimentők közös csapatai csütörtök hajnalban találták meg az ukrán határsértőket, egyiküket a kihűlés állapotában.

Az eltévedt ukrán állampolgárokat nem messze a határtól, 1400 méteres magasságban, egy nehezen megközelíthető helyen találták meg. Amint Dan Benga, a hegyimentő csapat vezetője közölte, a kihűlt személyt próbálták újraéleszteni, de kísérleteik eredménytelenek maradtak. Három társa kórházba került Romániában.

A hegyimentők vezetője elmondta, hogy a Máramarosi-havasokban helyenként 60-80 centiméteres a hóréteg vastagsága – írja az MTI.

Fotó: Wikipedia