2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Brüsszel „bizonyítékokkal” is megcáfolta a kormány állításait

frisshirek.hu, 2022. december 08. - 16:05
Brüsszel „bizonyítékokkal” is megcáfolta a kormány állításait
Értelmetlen a magyar kormány üzemanyaghiánnyal kapcsolatos érvelése az Európai Bizottság szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Nincs értelme annak, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében

– közölte az Európai Bizottság vezető szóvivője.

A hvg.hu beszámolója szerint Eric Mamer az Euronews kérdésére válaszolt csütörtöki sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormányzati álláspont szerint az Oroszországgal szembeni olajembargó okozza az ellátási gondokat a benzinkutakon, és végül ez vezetett a hatósági ár kivezetéséhez.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az embargó csak a tengeri szállítmányokra vonatkozik,

Magyarország a vezetékes szállításra felmentés kapott, bármennyit behozhat Oroszországból.

A lap azt is megírta, a másik szóvivő, Daniel Ferrie pedig arról beszélt, hogy

február 5-ig – amikor a finomított termék, tehát az üzemanyag szállítását is megtiltják a tagállamok között – a magyar olajvállalat bármennyi orosz eredetű terméket behozhat, amelyet a pozsonyi finomítójában állít elő.

Eric Mamer megjegyezte:

Magyarország bűnbakként használ bennünket.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a kormány december 6-án – a Mol javaslatára – megszüntette a benzinárstopot. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón jelentette be a döntést, amit azzal indokolt, hogy „bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbelépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában”.

Archív fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án késő este. A december 5-én hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány – a Mol javaslatára – a benzinárstopot megszünteti – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Balogh Zoltán