2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Hosszú börtönbüntetésre ítélte a bíróság egy alvilági halálbrigád tagjait Hollandiában

frisshirek.hu, 2022. december 08. - 14:31
Hosszú börtönbüntetésre ítélte a bíróság egy alvilági halálbrigád tagjait Hollandiában
Az amszterdami bíróság 3 és 18 év közötti börtönbüntetésre ítélte egy alvilági halálbrigád hat tagját, akik több gyilkosságot terveltek ki és követtek el 2012 és 2016 között - írta meg az NlTimes hírportál.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ügy hátterében két bűnbanda több éves viszálya áll, a halálkommandó tagjai egymás riválisaival számoltak le. A törvényszék szerint a gyilkosságokat „profi” módon tervelték ki, hidegvérrel, lelkiismereti aggályok nélkül hajtották végre. A rendőség a nyomozás során kiderítette, hogy az elítéltek az Ennetcom nevű titkosított chatszolgáltatáson keresztül adták ki a gyilkosságokra vonatkozó parancsokat.

Egy Abdelhamid A. nevű, 33 éves férfi kapta a leghosszabb büntetést, 18 évet. A bíróság szerint vezető szerepet töltött be az egyik bűnszervezetben, ő határozta meg, mekkora összeget kapnak a bérgyilkosok. Ő irányította a fegyverek beszerzését, valamint nyomon követte a gyilkosságokat. A törvényszék további 12 év börtönbüntetéssel sújtotta Benaouf A.-t, aki jelenleg már egy éve őrizetben van egy belgiumi gyilkosság megszervezése miatt. A bíróság szerint a férfi a börtönből is gyilkosságok végrehajtására adott parancsot.

A bíróság három vádlottat, bűnrészességükre vonatkozó konkrét bizonyítékok hiányában felmentett - írja az MTI.

Fotó: A kép illusztráció. Police1