2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Havazás váltja a kiadós esőt a hétvégén

frisshirek.hu, 2022. december 08. - 18:05
Havazás váltja a kiadós esőt a hétvégén
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pénteken napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik, ugyanakkor túlnyomóan borult lesz az ég,

sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, az esti órákban akár zivatar is előfordulhat, nagy területen kiadós mennyiség valószínű.

Főként a Dél-Alföldön nagy területen kísérik élénk, erős lökések a déli, délkeleti szelet, másutt jobbára mérsékelt marad a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 Celsius-fok között valószínű, több helyen az esti órákban állhat be a maximum.

Szombaton túlnyomóan borult időre kell számítani. Az eső, záporeső hajnalra a keleti, déli részekre szorul vissza, majd napközben délnyugat felől újabb, kiterjedt csapadékzóna érkezik. Estétől az Alpokalján megnő a havas eső, havazás esélye. A többnyire északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 1 és 10, a maximum 3 és 12 fok között alakul, délkeleten, keleten lehet melegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Többfelé kell számítani esőre, amit nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás válthat fel.

Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1 és +10 fok között alakul, délkeleten, keleten lehet majd a magasabb értékeket mérni. Napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Illusztrációs fotó: Behavazott erdő a Zala megyei Újudvar közelében 2022. december 2-án. MTI/Varga György