2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Sokakat ledöntött a lábukról az influenza

frisshirek.hu, 2022. december 08. - 15:00
Sokakat ledöntött a lábukról az influenza
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint azt írták, hogy november 28. és december 4. között

az országban 232 800-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 19 600 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A friss hírek szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók közül a betegek

  • 30,5 százaléka gyerek,
  • 33,9 százaléka 15-34 éves,
  • 25,0 százaléka 35-59 éves,
  • 10,6 százaléka 60 éven felüli felnőtt volt.

A 48. naptári héten 119 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 105 minta közül négy betegnél az influenza valamelyik vírusát, 20-nál koronavírust, egynél a légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. A hagyományos diagnosztikus célú vizsgálat keretében érkezett 14 minta közül egy RSV, egy adenovírus, egy pedig rhinovírus-pozitívnak bizonyult.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 48. héten nem érkezett jelentés.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, az országos tisztifőorvos, Müller Cecília nemrég arról beszélt, hogy idén a korábbiaknál jóval durvább lehet az influenzaszezon. Egyébként korábban a Házi Gyermekorvosok Egyesülete ugyanerre figyelmeztetett.

Illusztrációs fotó: Pixabay