2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Szellemi honvédő díjat vehetett át Szijjártó Péter – videóval!

frisshirek.hu, 2022. december 08. - 19:35
Szellemi honvédő díjat vehetett át Szijjártó Péter – videóval!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője és a Regőczi Alapítvány vehette át a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Szellemi honvédő díját csütörtökön Budapesten.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint az elismerésben évről évre olyan személyeket és szervezeteket részesít a CÖF-CÖKA, akik kiemelkedő munkát végeznek nemzeti érdekeink védelme, érvényesítése érdekben.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón bejelentette:

a CÖF-CÖKA felszólítja az Egyesült Államokat és az Európai Tanácsot, hogy azonnal hívják tanácskozásra Ukrajna és Oroszország képviselőit az ukrajnai háború lezárása, a béke megteremtése érdekében.

Egyúttal javasolják, hogy

a népfelség elve alapján kérjék ki az Európai Unió lakosságának véleményét arról, hogy békét vagy háborút szeretnének

– tette hozzá Csizmadia László.

A külgazdasági és külügyminiszter köszönőbeszédében először is a legnagyobb kihívásokat ismertette, kitérve az ukrajnai háborúra, a déli határ ostromára, a recesszió irányába rohanó európai gazdaságra, a soha nem látott mértékű energiaellátási válságra.

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter oldala