2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Mindent megtesznek az újhatvani posta újranyitásáért

Fodor Orsolya | 2022. december 14. - 07:25
Mindent megtesznek az újhatvani posta újranyitásáért
Horváth Richárd hatvani polgármester a minap számolt be arról, hogy megoldódni látszik az újhatvani posta ügye.

A polgármester a közösségi oldalán tette közzé, hogy sokakat felháborított és kétségbe ejtett a postabezárások ténye Hatvanban. 

A Magyar Posta bejelentése után azonnal léptünk annak érdekében, hogy a két bezárt hatvani postahivatal közül legalább az újhatvani megmaradjon. Az Országházban tartott egyeztetésen kiderült, hogy ez csak akkor lehetséges, ha az üzemeltetés felét átvállalja az önkormányzat

– fogalmazott a város vezetője.

Mint írta, a város a megemelkedett terhek miatt nincs könnyű gazdasági helyzetben, de elkötelezettek abban, hogy működjön ez az alapszolgáltatás az újhatvani városrészen is. Az együttműködés részletszabályozása még folyamatban van, de jól haladnak a céljaik megvalósításában.

Horváth Richárd november 9-én azt írta, hogy minden esély megvan arra, hogy az újhatvani posta újra kinyithasson januárban, mert elkezdődtek a tárgyalások a posta megtartásának az érdekében. 

A polgármester november 8-án egy találkozón vett részt az Országházban, ahol a kormány képviselőivel és a gazdaságfejlesztési miniszter munkatársaival egyeztettek a lehetőségekről. Az már akkor kiderült, hogy komoly városi szerepvállalásra lenne szükség, ami ebben a kihívásokkal teli gazdasági helyzetben nem könnyű feladat. 

Az újhatvani posta nyitásában és fenntartásában elkötelezettek vagyunk

– írta korábban.

A polgármester Facebook-oldalán lévő hozzászólásokból világosan látszik, hogy a lakosok épp úgy szeretnék, ha ismét működne a szolgáltatás, mint a városvezetés. Többen megjegyezték, hogy ez nagy segítséget jelentene az idősebbek számára.

Fotó: Facebook/Horváth Richárd oldala