2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Mindent megtesznek az újhatvani posta újranyitásáért

Fodor Orsolya, 2022. december 14. - 07:25
Mindent megtesznek az újhatvani posta újranyitásáért
Horváth Richárd hatvani polgármester a minap számolt be arról, hogy megoldódni látszik az újhatvani posta ügye.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A polgármester a közösségi oldalán tette közzé, hogy sokakat felháborított és kétségbe ejtett a postabezárások ténye Hatvanban. 

A Magyar Posta bejelentése után azonnal léptünk annak érdekében, hogy a két bezárt hatvani postahivatal közül legalább az újhatvani megmaradjon. Az Országházban tartott egyeztetésen kiderült, hogy ez csak akkor lehetséges, ha az üzemeltetés felét átvállalja az önkormányzat

– fogalmazott a város vezetője.

Mint írta, a város a megemelkedett terhek miatt nincs könnyű gazdasági helyzetben, de elkötelezettek abban, hogy működjön ez az alapszolgáltatás az újhatvani városrészen is. Az együttműködés részletszabályozása még folyamatban van, de jól haladnak a céljaik megvalósításában.

Horváth Richárd november 9-én azt írta, hogy minden esély megvan arra, hogy az újhatvani posta újra kinyithasson januárban, mert elkezdődtek a tárgyalások a posta megtartásának az érdekében. 

A polgármester november 8-án egy találkozón vett részt az Országházban, ahol a kormány képviselőivel és a gazdaságfejlesztési miniszter munkatársaival egyeztettek a lehetőségekről. Az már akkor kiderült, hogy komoly városi szerepvállalásra lenne szükség, ami ebben a kihívásokkal teli gazdasági helyzetben nem könnyű feladat. 

Az újhatvani posta nyitásában és fenntartásában elkötelezettek vagyunk

– írta korábban.

A polgármester Facebook-oldalán lévő hozzászólásokból világosan látszik, hogy a lakosok épp úgy szeretnék, ha ismét működne a szolgáltatás, mint a városvezetés. Többen megjegyezték, hogy ez nagy segítséget jelentene az idősebbek számára.

Fotó: Facebook/Horváth Richárd oldala