2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

22 évvel ezelőtt gyilkolhattak kegyetlenül a kidobók, de csak most zárulhat az ügy

frisshirek.hu | 2022. december 15. - 11:09
22 évvel ezelőtt gyilkolhattak kegyetlenül a kidobók, de csak most zárulhat az ügy
A gyanú szerint a kecskeméti Silver Disco két volt kidobója hidegvérrel és kegyetlenül gyilkolt meg egy, a discoban szórakozó fiatalt még 22 évvel ezelőtt.

Előzetes letartóztatásban töltik az ünnepeket a Silver Disco két volt kidobója, mert jóváhagyták másodfokon az 30 napos előzetes letartóztatásukat - írta meg a hirosveny.hu.

A két férfi, a gyanú szerint a most 47 éves N. Tamás és a 49 éves V. Lajos,  még 2000. október 1-én a hajnali órákban, eszméletlen állapotban tettek a sínekre egy 24 éves kecskeméti fiatalt, aki előtte nem sokkal még a disco vendége volt. Aztán azonban átszáguldott felette a vonat, amelynek hatására szörnyet halt.

2020-ban indult el csak a nyomozás, a tragédia után 20 évvel,

mert akkor a kidobók főnöke - egy másik ügy miatt - a letartóztatása idején információkat osztott meg a hatósággal az idézett ügyben is. Pedig a kecskeméti 24 éves fiatal halálát idegenkezűséget fel sem tételezve zárta le korábban a rendőrség.

Az orvosszakértő 2000-ben azt állapította meg ugyanis a vonatszerencsétlenség áldozatáról, hogy ittassága miatt, önszántából feküdt a sínekre, és úgy érte utol a halál.

A vallomást követően 2020-ban a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyek Osztályán újraindult az eljárás, és exhumálták a fiatalember holtestét. Ekkor a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológus szakértő együttes vizsgálata arra a megállapításra jutott, hogy

az áldozat koponyáját, a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte, tehát bántalmazták.

A két volt kidobó tagadta ezen tettek elkövetését, és egészen pontosan azt a gyanósítást, hogy ők előre kitervelten, aljas indokból követtek volna el emberölést, ezért megfellebbezték a Kecskeméti Járásbíróság nyomozati bírójának határozatát, az ügy így másodfokra került.

Lehetséges, hogy az ügyben további gyanúsítottak neve is felmerül, mert a két kidobó "csak" végrehajtó lehetett az ügyben. A korábbi igazságügyi szakértő véleményt tevő szakember ellen már indulhat büntetőeljárás akkor sem, ha beigazolódik - feltehetően szándékos - tévedése, hiszen az már elévült a 22 év alatt.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com