2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Árad a Tisza, elnyeli az ártéri szemetet

frisshirek.hu | 2022. december 19. - 16:50
Árad a Tisza, elnyeli az ártéri szemetet

Az se jó, ha van víz, az se jó, ha nincs? Nem ilyen egyszerű. Szolnoki civilek arra figyelmeztetnek, hogy az ártéri illegális szemétlerakókat fel kell számolni! Ehhez az állampolgárok önmagukban sokszor kevesek. Az áradással úgy tűnik, hogy a Tisza megoldja, elúsztatja a szemetet. 

A frisshirek.hu hasábjain már számtalanszor írtunk arról, hogy hazánk egyik, ha nem a legszárazabb városa és térsége Szolnok lett, amely nem túl megtisztelő címet Szegedtől, Kecskeméttől és Nyíregyházától veszi át megyeszékhelyünk.

Minek ne örülhetnénk akkor jobban, mint hogy végre árad a Tisza?!

Nyáron arról adtunk hírt, hogy olyan rekord alacsony volt a vízszint, hogy történelmi maradványok bukkantak ki a mederből, és csak a vízügyi szakemberek tudásának köszönhetően sikerült megoldani azt a roppant kihívást, hogy a Tisza-tó is megmaradjon, és a szolnokiak is kapjanak az aszály sújtotta hónapokban csapvizet.

Most azonban éppen környezetvédő civilek figyelmeztetnek az áradás veszélyeire, de nem a vízbőség a gond.

Hanem a szennyezett környezet.

A Szolnoki ZöldErő civil közössége jajkiáltást tett közzé Facebook-oldalán a Zagyva-hullámterének állapota miatt.

Újra áradni kezd a Tisza Szolnoknál. A www.vizugy.hu oldal előrejelzése alapján legalább két méterrel emelkedik a vízszint, ami már ellepi ezeket a helyeket a Zagyva hullámterén. Nyár óta jeleztük több csatornán a problémát, sajnos nem oldódott meg. Az emelkedő vízszint hamarosan megoldja

- írták keserűen Facebook-oldalukra, amelyhez képgalériát csatoltak. A fotókan fájóan látszik az a szemét mennyiség, amely lassan elindul a Tiszával Dél-Magyarországnak.

Talán még nem késő cselekedni?

A kiemelt kép forrása: Szolnoki Zölderő Facebook-oldala