2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Pócs János hívatlanul züllesztette kampányeseménnyé a szeretet ebédet

Lukácsi Katalin | 2022. december 22. - 12:18
Pócs János hívatlanul züllesztette kampányeseménnyé a szeretet ebédet

Megtörte a csendet Szántai Attila, az advent negyedik vasárnapján tartott jótékonysági ételosztás szervezője. Kiderült, nemcsak Budai Lórántot kérte meg arra, hogy tartózkodjon a kampányolástól az eseményen, hanem Pócs Jánost is. Az előbbi ennek a felhívásnak készséggel eleget tett, az utóbbi azonban szégyentelenül figyelmen kívül hagyta, majd gyűlöletkeltéssel vádolta meg azokat, akik magatartását kifogásolták.

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, egy eredetileg nemes kezdeményezésből vált politikai botrány Jászberényben. A kellemetlen fejlemény koránt sem alakult függetlenül a január 15-ére kiírt időközi választásról.

Bár a felek vállalták, hogy tekintettel lesznek a karácsonyi időszakra,

Pócs János csapatának mégis sikerült kampányeseménnyé torzítania a jótékonysági ételosztást.

Szántai Attila már jó előre vállalta, hogy advent negyedik vasárnapján ingyen gulyásebédet oszt a jászberényi adventi faluban, amely mellé a Jászsági Cigányzenekar biztosította a talpalávalót. Szántai azonban - gondolva a javában tartó kampányidőszakra - előre megkérte a város polgármesterét, Budai Lórántot és a térség országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost, hogy legfeljebb csak mint vendégek vegyenek részt az alkalmon.

Budai Lóránt ezt készséggel megfogadta,

Pócs János és a Fidesz jelöltjei, köztük Besenyei Orsolya viszont kampánytárgyakat, ajándék bor és süti osztáshoz fogott,

mintha ők szervezték volna az egész ebédet. Budai Lóránt aztán a Facebook-oldalán adott hangot csalódottságának a szervezők magatartásával kapcsolatban. Nem volt ugyanis világos, hogy Budai Lóránton kívül vonatkozott-e az önmegtartóztatásra intő kérés a másik félre is. Ma azonban megszólalt a jótékony ebédet főző Szántai Attila, és elmondta a valós történetet:

Személyesen hívtam fel Budai Lóránt polgármester urat és Pócs János országgyűlési képviselő urat, hogy az ételosztásban ne vegyenek részt. Természetesen a rendezvényen való jelenlétük nem a mi kompetenciánk, így arra nem tértünk ki. Sajnálatos módon Pócs úr nem tett eleget kérésünknek, de amint észleltük a "csínytevést" azonnal felszólítottam, hogy hagyja abba az ételosztást és távozzon a belső területről, ami meg is történt. Budai Lóránt polgármester úr sajnálatos módon a rendezvény nemes küldetését szem elől tévesztve fogalmazta meg gondolatit.

Azt itt leírtakkal szemben Pócs János még a botrány kirobbanása után Facebook-oldalára gyűlölködéssel vádolta meg azokat, akik kifogásolták, hogy kampányeseménnyé züllesztette a nemes gesztust.

Ezek szerint akkor Szántai Attila is gyűlöletkeltő?

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala