2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Világcsúcsdöntés alatt történt a baleset Recsk közelében

frisshirek.hu, 2022. december 22. - 12:28
Világcsúcsdöntés alatt történt a baleset Recsk közelében

Az Egri Járási Ügyészség közvetítői eljárás céljából felfüggesztette az eljárást azzal a 23 éves gyanúsítottal szemben, akinek gondatlan szabályszegése miatt az extrém futót kísérő kerékpáros súlyosan megsérült.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A járási ügyészség határozata szerint a férfi autójával 2022. január 22-én, a kanyargós 24. számú főúton közlekedett Recsk irányába. Vele ellentétesen haladt egy felvezető autó, akit – a járműtől biztonságos távolságot tartva – egy sportoló követett.  A férfi az úttest jobb szélén futott, mivel világcsúcsot akart elérni extrém futás kategóriában. Őt kísérte egy kerékpárral közlekedő férfi, aki a futó mellett haladt biciklijével. A sportolót még két kísérő autó követte, biztosítva többek között a futás sikerességét és zavartalanságát. Az egyik kísérőautó kamerája rögzítette az esetet: a videó itt érhető el.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított a 80-90 km/óra sebességgel történő haladása során, mivel nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, egy jobbra ívelő kanyar után észlelte a felvezető kocsit, amitől megijedt, fékezni kezdett, így a jármű az úttestről jobbra letért, majd átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a járműve elejével nekiütközött a kerékpárosnak.

A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

A Frisshirek.hu úgy tudja, hogy az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő, a terhelt, illetve a sértett hozzájárulásával alkalmazható eljárás.

Forrás: Heves Megyei Főügyészség