2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében
Nem unatkoztak a tűzoltók karácsonykor

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem közzétette a hosszú hétvége eseményeit, a szén-monoxid-érzékelő több helyen is jelzett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pénteken egy lakás erkélyén használaton kívüli ruhák égtek Szentesen a Kossuth Lajos utcában. A tüzet a szentesi, a csongrádi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók oltották el. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy személygépkocsi ház falának ütközött Ruzsán, a Fő utcán. A ruzsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy személy megsérült.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szegedi lakásban péntek délután. A megemelkedett koncentrációt a város tűzoltó is kimutatták. A gázszolgáltató szakemberei egy nyílt égésterű vízmelegítőt és egy nyílt égésterű konvektort a lakók biztonsága érdekében kizártak a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Szombaton három helyen is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. Csongrádon, a Fő utcán egy társasház lakásában, Szegeden, a Kálvária sugárúton és a Boldogasszony sugárúton egy-egy társasház lakásában. Az érzékelőknek köszönhetően senki sem sérült meg.

Két személyautó ütközött össze Szegeden a Jobb fasoron. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi egy elektromos szekrénynek és tűzcsapnak csapódott. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték. A balesetben senki sem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap egy mindszenti családi házban. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, a műszerek is kimutatták a megemelkedett koncentrációt. A gázszolgáltató szakemberei a gáztűzhelyet a lakók biztonsága érdekében kizárta a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Hétfőn tűz keletkezett egy ötven négyzetméteres lakóépületben Hódmezővásárhely külterületén, a Ludas utcában - erről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk. Berendezési tárgyak égtek az egyik tizenöt négyzetméteres helyiségben. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy személygépkocsi az útról lesodródott Fábiánsebestyén közelében. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben senki sem sérült meg.

Fotó: a szerző felvétele/archív