2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Több balesethez is vonultak a tűzoltók karácsonykor

frisshirek.hu, 2022. december 27. - 13:14
Több balesethez is vonultak a tűzoltók karácsonykor

A karácsonyi ünnepek során, december 24.-től december 26.-ig tizenkét segélyhívás érkezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, tíz helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Egy esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, kilenc alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták őket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint lerakódott kátrány és korom égett egy családi ház kéményében december 24-én, este Ipolytarnócon, a Fenyves úton. A tűz a kémény körüli deszkákra is átterjedt. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a HELP Mentőegyesület önkéntesei megfékezték a lángokat, majd eltávolították a kéményből az izzó részeket. Mivel az épület fűthetetlenné vált a ház lakóját ideiglenesen a szomszédok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó december 25-én, délután a 23-as főúton, Nemti közelében. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt biztosították. A balesetben négyen voltak érintettek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az árokba csúszott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz december 25-én, este Bárnában, a Malom úton. A buszon a sofőrön kívül három ember utazott, akik megdőlt helyzete miatt nem tudták elhagyni a járművet.  A salgótarjáni hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével kimentették őket, majd áramtalanították a buszt. Az eset során senki nem sérült meg a friss hírek szerint.

Letért az úttestről, árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó december 26-án, délelőtt Nógrád megyében, Mihálygerge és Marakodipuszta között. Az autóban négy ember utazott, egyikük saját erejéből nem tudta elhagyni a gépkocsit. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók a mentők segítségével kiemelték a gépkocsiból a beszorult sérültet, kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat munkatársai mind a négy sérültet kórházba szállították.

Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy autó december 26-án, délután Csécse és Szarvasgede között, a 2128-as úton. A járműben hárman ültek, egyikük beszorult az autóba. A pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársainak segítségével kiemelték a gépkocsiból a sérültet, majd áramtalanították a járművet. A mentők mindhárom embert kórházba szállították.

Megsérült és saját erejéből nem tudta elhagyni az erdőt december 26-án, délután egy túrázó Salgótarján és Somoskőújfalu között egy erdei túraútvonalon. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a HELP Mentőegyesület önkéntesei felkutatták a sérültet és terepjáró segítségével elszállították a mentőautóig. A keresésben egy szabadnapos tűzoltó is részt vett.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő december 26-án, késő éjjel egy Alkotmány utcai családi házban, Nógrádmegyeren. A szécsényi hivatásos tűzoltók az eredeti körülmények visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjét és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu/ Balla István tű. főtörzsőrmester – Salgótarján HTP