2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nem világos, hogy a római magyar nagykövetség, vagy Orbán fizette a homár-ebédet

frisshirek.hu, 2023. január 05. - 10:52
Nem világos, hogy a római magyar nagykövetség, vagy Orbán fizette a homár-ebédet

A Blikk úgy értesült, hogy a luxus étteremben elköltött ebédet a római magyar nagykövetség állta a magyar miniszterelnöknek - azaz mi, adófizetők -, de a Miniszterelnökség ezt cáfolja.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Miután lerótták kegyeletüket XVI. Benedek egykori pápa ravatalánál, Orbán Viktor miniszterelnök, és felesége, Lévai Anikó útba ejtett egy híres tengerparti éttermet kedden Rómában - írtuk meg a frisshirek.hu virtuális hasábjain. Mint a Blikk összeállításából ez kiderült, a korábbi olasz válogatott labdarúgó Francesco Totti kedvenc vendéglátó egységét kereste fel a kormányfő.

A hírlap értesülése szerint a római magyar nagykövetség állta a cechet.

A Telex az ügyben megkereste ebben az ügyben a Miniszterelnökséget, és Orbán Viktor sajtófőnöke cáfolta az információt.

Azt javaslom, hogy ne üljünk fel a bulvármédiás álhíreknek. Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez

- jelentette ki Havasi Bertalan. A Canaledieci lap beszámolója szerint a magyar miniszterelnök jól érezte magát az étteremben, és elégedett volt az étellel, különösen a nyers hal és kagyló előétel, de a katalán homár is elnyerte a tetszését. Az étterem tulajdonosa pedig egy csokor virággal is felköszöntötte Lévai Anikót.

A miniszterelnök Rómából aztán Szlovéniába utazott tovább, hogy szerda délután megbeszélést folytasson Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnökkel, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével.

A tárgyalás során aktuális kétoldalú és nemzetközi ügyeket érintettek

- számolt be róla az MTI-nek Havasi Bertalan. Ahogy arról a frisshirek.hu-n hírt adtunk, Rómába honvédségi luxuskülöngéppel mehetett az előre nem tervezett utazásra a magyar miniszterelnök. Ezzel az értesüléssel kapcsolatban a Telexnek a sajtófőnök azt nyilatkozta, hogy

miniszterelnök magánprogramjairól nem tudunk tájékoztatást adni.

Majd az RTL-nek annyit még hozzátett Havasi, hogy

magánprogramjai során felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti.

A kiemelt kép forrása: Instagram