2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Több helyszínre is kivonultak a Tolna vármegyei tűzoltók a hétvégén

Tóth Rózsa, 2023. január 09. - 13:35
Több helyszínre is kivonultak a Tolna vármegyei tűzoltók a hétvégén

Vasárnap Somogy vármegyébe is át kellett menniük a dombóvári tűzoltóknak, ahol egy 300 négyzetméteres autószerelő műhely gyulladt ki.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szabadtéri tüzekhez, kéményben meggyulladt koromhoz, jelzést adó szén-monoxid-érzékelőhöz és közlekedési balesetekhez vonultak vármegyénk tűzoltói a hétvégén - adott tájékoztatást ma a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hét tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották a beavatkozó egységeket.

Ágak és fűrészpor égett foltokban péntek délután Tolnán egy tüzép telepen. A Tolnai önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Növényi hulladék égett szombat délután Paks külterületén. A tűzesethez az érintett város hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Meggyulladt hulladékhoz riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat szombat este Szálkán, a Kossuth utcába. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Vasárnap hajnalban Somogy vármegyébe riasztották a dombóvári tűzoltókat. Kadarkúton, a Nagy utcában egy 300 négyzetméteres autószerelő műhely egészében, továbbá részben egy azzal egybeépített családi ház égett. A tűzoltórajok vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a keletkezett tüzet.

Lerakódott korom és kátrány égett vasárnap délután Váralján, egy Rákóczi Ferenc utcai lakóépület kéményében. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították az éghető anyagot a tüzelőberendezésből, továbbá értesítették a kéményseprőket. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken Mágocson, a Dózsa utcában, szombaton pedig Bonyhádon, az elkerülő úton ütközött két személyautó. A műszaki mentésekhez az előbbihez a dombóvári, míg az utóbbi esethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, továbbá a forgalmi akadály megszüntetésében működtek közre.

Ismét bizonyított egy szén-monoxid-érzékelő. Ezúttal vasárnap Szekszárdon, egy Mérey utcai lakásban jelzett. A szekszárdi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult az adott címre, ahol az eszköz folyamatosan mérhető szén-monoxid-koncentrációt naplózott. A tűzoltók gázkazán használatát a műszaki felülvizsgálatig megtiltották, a kéményseprőket és gázszerelő szakembert értesítették. A lakás fűtése alternatív módon megoldott.

Képünk illusztráció, forrása: Unsplash.com