2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Navracsics Tibor lemond, ha nem lesz megállapodás az Erasmus-pénzekről

frisshirek.hu | 2023. január 19. - 06:51
Navracsics Tibor lemond, ha nem lesz megállapodás az Erasmus-pénzekről

Navracsics Tibor, az uniós forrásokért is felelős miniszter tegnap este arról beszélt, akár le is mondana, ha az Erasmus-ügyben nem sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal.

Gulyás Márton műsorvezető a szerda esti Partizánban megkérdezte Navracsicstól, hogy ha nem sikerül az Európai Unióval megállapodni az Erasmus-ügyben, beadja-e a lemondását.

Ha nekem felróható okokból történik ez, akkor igen

– felelte a miniszter a hvg.hu beszámolója szerint.

A lap cikkében arra emlékeztetett, hogy Navracsics Tibor korábban arról beszélt,

személyes kudarcként élné meg, ha az ő hibájából esne el uniós forrásoktól az ország.

Amint azt lapunk, a frisshirek.hu korábban már megírta, az Európai Bizottság döntése szerint azon hazai egyetemeknél, amelyek alapítványi fenntartásba kerültek, ideiglenesen felfüggesztik az Erasmus+ hallgatói csereprogramban való részvételt, valamint a Horizont nevű tudományos együttműködésben sem kaphatnak ideiglenesen uniós forrásokat az érintett felsőoktatási intézmények.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete azt követeli, hogy távozzanak az aktív politikusok az egyetemi alapítványokból, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pedig akár tüntetéseket is kilátásba helyezett, ha nem rendeződik a helyzet.

A Momentum azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy közvetlenül a magyar diákokhoz juttassák el a támogatásokat.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy a kormány – ha nem sikerülne megegyezni az Európai Bizottsággal – kifizeti a magyar diákok Erasmus-költségeit.

Amint arról a frisshirek.hu már beszámolt, ez ügyben Navracsics Tibor a jövő héten uniós biztosokkal tárgyal Brüsszelben.

Fotó: Facebook/Navracsics Tibor oldala