2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Az ország 19 megyéjében

Hintóval ütközött egy autó Rétság és Vác között

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 15:02
Hintóval ütközött egy autó Rétság és Vác között

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy budakeszi férfi ellen, aki a 2. sz. főúton okozott több személy és egy ló sérülésével járó balesetet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Nógrád Vármegyei Főügyészség oldalán olvasható, hogy a férfi és utasa 2021. október 9-én 16 óra után a 2. számú főúton Rétság felől Vác irányába autóztak. Rétság lakott területén szüreti felvonulás zajlott, majd a város után egy emelkedőn a vádlott mintegy 78-82 km/h-s sebességgel közlekedett, amikor utolért egy szorosan az úttest jobb szélén, részben már az útpadkán haladó hintót. A két ló vontatta hintón a kocsis mellett egy férfi, mögöttük két népviseletbe öltözött két fiatal lány ült.

Mint kiderült, a vádlott – állítása szerint a szemből tűző nap miatt – nem észlelte a fogatot, ezért a személygépkocsi jobb első részével fékezés és ellenkormányzás nélkül a hintó bal hátsó részének ütközött. Az ütközéstől hirtelen felgyorsuló hintóról a kocsis a lovak közé esett, utasai az úttestre és az út menti vízelvezető árokba zuhantak, a megvadult lovak pedig a hintóval a közelben lévő benzinkútig vágtattak.

A balesetben a kocsis csigolyatöréseket, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az egyik ló ugyancsak súlyosan megsérült és a járművek is megrongálódtak.

A gépkocsi vezetője megszegte a KRESZ azon rendelkezését, mely szerint a járművel mindig a látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni. Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a sofőrt és a vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a 288.498 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

Fotó: ugyeszseg.hu