2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Javítási munkálatok miatt változik a forgalmirend Egerben szerda reggeltől

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 08:02
Javítási munkálatok miatt változik a forgalmirend Egerben szerda reggeltől

Az ivóvízvezeték javítása miatt szerda reggeltől forgalomkorlátozásra kell számítani Egerben a Leányka és a Gárdonyi úton. A munkálatok két ütemben zajlanak majd és előreláthatólag február 10-én fejeződnek be. A probléma jelenleg a Leányka és a Szabó Sebestyén utcában van, ahol több ingatlant elöntött a víz. A Heves Megyei Vízmű Zrt. már megkezdte a javítás előkészületi munkáit. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mirkóczki Ádám polgármester a közösségi oldalán tájékoztatta az egri lakosokat, hogy módosul a forgalmi rend január 25. reggel 8 órától február 10. délután 16 óráig a megyeszékhelyen. A javításra azért van szükség, mert a Leányka út elején és a Szabó Sebestyén utcában az ivóvízvezeték meghibásodott, ezért egyes ingatlanoknál elöntést okozott. 

A vezeték a Leányka úti ivóvíz medence egyik töltővezetéke, meghibásodása és lezárása a város vízellátását veszélyezteti. A Heves Megyei Vízmű Zrt. a javítás előkészületi munkáit megkezdte, a környéken szerdától forgalomkorlátozásra kell számítani az autósoknak

– fogalmazott a város vezetője.

Hozzátette: a kivitelezés két ütemben zajlik, így időbeli eltolással két forgalmi rend lesz érvényben az érintett területen. A hibaelhárítás első szakaszában félszélességben lezárják a Leányka út. elejét a Bástya utcától a Leányka út 1/b-ig, emellett teljesen lezárják a Gárdonyi út elejét az 1. szám előtt. 

A Leányka út félszélességben lezárt szakasza egyirányú lesz a Bástya út felől a Diófakút út irányába, a Diófakút út felől pedig a Leányka út zsákutcává változik. A Diófakút úton a várható forgalomnövekedés miatt tilos lesz megállni a korlátozások ideje alatt. A második ütemben az első szakasz korlátozásai megszűnnek és teljesen lezárják a Szabó Sebestyén utcát az 1. és 11. szám között.

Kép forrása: Facebook/ Mirkóczki Ádám