2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Eger: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Szabadsajtó Klub: közéleti és a politikai tivornya kommentsztárjai

D. Tusnádi, 2023. január 24. - 19:43
Szabadsajtó Klub: közéleti és a politikai tivornya kommentsztárjai

A négy összeszokott újságíró, Tompos Ádám (Magyar Hang), Tóta W. Árpád (HVG), Stumpf András (Válasz online) Gulyás Balázs műsorvezetővel újfent nekiveselkednek megfejteni a közelmúlt politikai eseményeit, és hogy mire jutnak (?!), az talány. Mint ahogyan az is, hogy Tóta W. például kihez menne látogatóba a böribe. Na nézzük. Videó.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A műsor vezérfonalára többek közt ezeket a témákat fűzték:

  • Az Aranybulla sorozat olyan klasszikus lesz, mint a Reszkessetek, betörők?
  • Erasmus: nuku?
  • Középhatalom lesz Magyarország?
  • Vodafone-felvásárlás: ki jár jól?
  • Stadionüzemeltetést tanít Deutsch Tamás?

Itt mindenki hülye?! Itt? Mindenki! Az ERASMUS kapcsán nem jut más eszembe, mint a híres Üvegtigris filmbetét, de ezügyben az újságírók is megkérdőjelezik a politikum épeszűségét.

Mint ahogyan Gulyás Gergely és Navracsics Tibor is alakoskodnak akkor, amikor arról beszélnek (mellé - of kórsz), hogy, hát nem vették észre a döntéssorozatban, hogy FIDESZ frontpolitikusokkal vannak tele a magyar egyetemek kuratóriumai. Nyilván az EU nem szeretné, ha a nagy múltú, eddig demokratikus egyetemeket a közmédia szintjére süllyesztenék, és kontraszelektált pártcsinovnyikok utaznának az EU egyetemeire, akik szemmel láthatóan párhuzamos pályát futnak be a magyar nyelvvel, kultúrával.

Btw: Navracsics Tibor még nem gondolkozott a kuratóriumi pozíciójáról való lemondáson? - sehol nem olvastam... az Erasmusért cserébe felkínálhatná az Ő és esetleg Szentkirályi Alexandra poziját, a diákok érdekében...

Egy újabb Orbán Viktor-elmélet született így új évre, amit Orbán Balázs, a Miniszterelnök politikai igazgatója tárt a plénum elé. Mondjuk, a magyar nyelv szabályai szerint ebből az következne, hogy Balázs igazgatja Viktort, na de ezt, most egy pillanatra hagyjuk is, szóval a kormányfő igenis középhatalmi álmokat dédelget, illetve a blokkosodást meg kell úsznunk - állítja.
Sem az Euró-Atlanti, sem az amerikai blokkban nem tartozhat hazánk - elmélkedik Orbán Viktor és hát az újságíró kollégák a videóban erről gondolnak egy s mást...

A frisshirek.hu jó szórakozást kíván a könnyed, ám megfelelően szellemes okfejtésekhez.

NE FELEDJÉK: A következő adásunk január 27-én lát majd napvilágot.

Köszönjük, hogy velünk tartanak. 

Kérjük, iratkozzanak fel youtube-csatornánkra