2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

14 ezer álláskeresőnek segítettek tavaly munkát találni Hevesben

frisshirek.hu, 2023. január 25. - 17:53
14 ezer álláskeresőnek segítettek tavaly munkát találni Hevesben

Hevesben a regisztrált álláskeresők száma 2020-tól folyamatosan csökken, tavaly több mint 20 százalékkal volt alacsonyabb az elmúlt két évet megelőző időszaknál. 2022-ben havonta átlagosan több mint 10 ezren kerestek munkát a térségben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Kormányhivatal tájékozatása szerint 2022-ben a foglalkoztatási szolgálat közvetlen, vagy közvetett segítségével összesen 14 276 személynek sikerült elhelyezkednie a vármegyében. Ezen álláskeresők több mint fele munkaerőpiaci programok pénzügyi támogatásával állt munkába.

Mint írták, a diákmunka iránti érdeklődés dinamikusan növekedett. Az elmúlt három évben megduplázódott a programba vontak száma, a 2022-es évben 808 fiatal élt Hevesben a lehetőséggel. A versenyszférában foglalkoztatott diákok aránya ebben az évben megközelítette az 50 százalékot.

Fotó: illusztráció, pixabay.com