2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Egerben nagy gondokat okoz a szemét a Szala városrészben

frisshirek.hu, 2023. január 26. - 07:31
Egerben nagy gondokat okoz a szemét a Szala városrészben

Az elmúlt hetek intenzív esőzései miatt sok víz folyik le a várost átszelő Eger-patakban, amely a Szala városrészben okozhat nagyobb gondokat. A területen felgyülemlett szemét még inkább súlyosbíthatja a károkat. Mirkóczki Ádám polgármester erre a problémára keresi a megoldást a katasztrófavédelem segítségével.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mirkóczki Ádám egri polgármester a közösségi oldalán arról számolt be szerdán, hogy a Szala városrészben élők egy része szemétlerakónak nézi a területet, de máshonnan is érkezhetnek olyanok, akik ott szabadulnak meg illegálisan a hulladékuktól. Néhányan ugyanis az üres telkeken, vagy a vízelvezető mederben helyeznek el nagy mennyiségű sittet és egyéb szemetet.

A katasztrófavédelem munkatársaival közösen tartottunk egy szemlét a városrészben és megnéztük a patak átereszeinek az állapotát. Az önkormányzat korábban rendszeres takarítást rendelt el a területen és most, ha szükségesnek találjuk, újabb megoldást keresünk arra, hogy a jövőben ne öntse el víz a területet

– fogalmazott a városvezető.

A kommentelők többsége úgy véli, egykönnyen nem fognak eredményeket elérni a Szala városrészben, mert az ott élőknek azt kellene megérteni, ha így szeretnének élni, akkor semmi jóra nem számíthatnak. Van, aki szerint a kamerák kihelyezése és a büntetés kiszabása talán visszaszorítaná az illegális szemétlerakást, emellett pedig nagyobb rendőri jelenlét sem ártana az ott lévő utcákban.

Az egerhirek.hu tavaly nyáron azt írta, hogy a Szala városrészben közel 30 tonna illegális hulladék gyűlt össze, ami miatt az ott élők és az önkormányzat takarítási akciót szervezett.

Mint kiderült, a városvezetés már hónapokkal korábban számos eljárást indított a szemetelőkkel szemben, de most úgy tűnik, nem oldódott meg a probléma.

Fotó: Facebook/ Mirkóczki Ádám