2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Kilinccsel előre vágta tönkre a havas repülőtéri kifutót Gyöngyös mellett a férfi

frisshirek.hu | 2023. január 26. - 18:05
Kilinccsel előre vágta tönkre a havas repülőtéri kifutót Gyöngyös mellett a férfi

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes felfüggesztéséről határozott azzal a 34 éves gyanúsítottal szemben, aki autójával a Gyöngyös közeli repülőtér havas kifutópályáját használta driftelésre.

A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2021 telén autójával elment a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtérre azért, hogy annak északi-, északnyugati felén, a hóval borított füves kifutópályán a járművel drifteljen, és erről felvételt készítsen. A csúszkálás során a jármű kerekei a havas, nedves, felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, amelyek a hó elolvadása után láthatóvá váltak.

Mint megtudtuk, a gyanúsított cselekménye következtében a repülőtér kifutópályájának felszíne megsérült, amit ő is érzékelt. A férfi a tettével a fel- és leszálló járművek közlekedését, ezen keresztül pedig a légi közlekedésben részt vevők életét, testi épségét is veszélyeztette.

Az Egri Járási Ügyészség a légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette. Az ügyészség akkor dönt így, ha a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a férfival szemben az eljárást megszüntetik.

Drón kamerája vette fel, hogyan vágta tönkre kilinccsel előre a 34 éves férfi a kifutópálya felszínét.

Kiemelt kép forrás: ugyeszseg.hu/ videó