2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kilinccsel előre vágta tönkre a havas repülőtéri kifutót Gyöngyös mellett a férfi

frisshirek.hu, 2023. január 26. - 18:05
Kilinccsel előre vágta tönkre a havas repülőtéri kifutót Gyöngyös mellett a férfi

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes felfüggesztéséről határozott azzal a 34 éves gyanúsítottal szemben, aki autójával a Gyöngyös közeli repülőtér havas kifutópályáját használta driftelésre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2021 telén autójával elment a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtérre azért, hogy annak északi-, északnyugati felén, a hóval borított füves kifutópályán a járművel drifteljen, és erről felvételt készítsen. A csúszkálás során a jármű kerekei a havas, nedves, felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, amelyek a hó elolvadása után láthatóvá váltak.

Mint megtudtuk, a gyanúsított cselekménye következtében a repülőtér kifutópályájának felszíne megsérült, amit ő is érzékelt. A férfi a tettével a fel- és leszálló járművek közlekedését, ezen keresztül pedig a légi közlekedésben részt vevők életét, testi épségét is veszélyeztette.

Az Egri Járási Ügyészség a légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette. Az ügyészség akkor dönt így, ha a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a férfival szemben az eljárást megszüntetik.

Drón kamerája vette fel, hogyan vágta tönkre kilinccsel előre a 34 éves férfi a kifutópálya felszínét.

Kiemelt kép forrás: ugyeszseg.hu/ videó