2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó Péter: az atomenergia a jövő energiája

frisshirek.hu, 2023. január 26. - 10:55
Szijjártó Péter: az atomenergia a jövő energiája

Az atomenergia a jövő energiája, számunkra pedig kedvező hír, hogy az orosz kormány is kiemelt fontosságot tulajdonít a paksi fejlesztésnek – írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint a New Yorkban tartózkodó külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztetett Alekszander Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével.

Mindenekelőtt a paksi atomerőmű-beruházás állását tekintettük át. A mostani energia-válsághelyzet nyomán világossá vált, hogy azok az országok vannak igazán biztonságban, melyek képesek az igényelt energiamennyiségüket nagyrészt saját maguk előállítani

– írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A tárcavezető hozzátette: ezért hazánk számára kulcsfontosságú az új atomerőművi blokkok gyors megépítése. Beszámolója szerint Alekszander Novakkal

megállapodtak abban, hogy ahol csak lehet, gyorsítják a beruházást.

Emiatt természetesen nem fogunk támogatni egyetlen olyan brüsszeli javaslatot sem, amely akár egy kicsit is nehezítené vagy netán ellehetetlenítené a magyar-orosz nukleáris együttműködést – ismételte meg korábbi, a frisshirek.hu által már idézett kijelentését a külgazdasági és külügyminiszter.

Mint írta, áttekintették a földgázszállítás helyzetét is.

A jelenleg egyetlen 100 százalékon működő kelet-nyugat irányú vezetéknek, a Török Áramlatnak, valamint a hosszú távú szerződésünknek köszönhetően Magyarország földgázellátása folyamatos és zavartalan, naponta több mint 12 millió köbméternyi földgáz kerül leszállításra

– írta Szijjártó Péter.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, Menczer Tamás, a tárca államtitkára is arról beszélt, hogy folyamatosan érkezik gáz Magyarországra, de ha nem így lenne, a téli és az azt követő időszak ellátása akkor is biztosítva lenne.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter oldala