2024.04.16., kedd - Csongor
Eger: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Húsos üzleti lehetőséget jelentett be Szijjártó Péter

frisshirek.hu | 2023. január 29. - 14:10
Húsos üzleti lehetőséget jelentett be Szijjártó Péter

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára – jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Amint azt az MTI megírta, Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a manilai kormány döntése értelmében

hat hazai cég is megkezdheti a szárnyas- és sertéshúskészítmények, valamint élőállat szállítását Délkelet-Ázsia leggyorsabban fejlődő országába.

A több mint 112 millió lakost számláló piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar élelmiszeriparnak

– tette hozzá.

A miniszter azt írta: tárgyalássorozat eredményeként a Fülöp-szigeteki állategészségügyi hatóságok ellátogattak a magyarországi telephelyekre és kiváló állategészségügyi, élelmiszerbiztonsági eredményekről tettek jelentést. A végleges döntés érelmében így a magyar vállalatok számára először nyílik lehetőség arra, hogy magyar húsipari termékeket exportáljanak a Fülöp-szigetekre.

Munka van még bőven, hiszen egy dokumentációs hiánypótlást követően remélhetőleg további két cég is csatlakozhat a jelenlegi hat exportőrhöz, és abban is biztosak lehetünk, hogy a kiváló magyar termékek csak további lehetőségeket nyitnak meg a magyar gazdaság számára

– közölte bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter oldala