2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

frisshirek.hu, 2023. január 29. - 12:05
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

– Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen – jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy „a veszélyek korszakában élünk”. A tárcavezető azt mondta, hogy a haderőfejlesztés során folyamatosan új, nagyon modern digitális eszközök érkeznek a hadsereghez, és a jövőre nézve is rendelkeznek olyan tízéves tervvel, amelynek részeként a legfejlettebb, csúcstechnológiás eszközöket hozhatják majd be Magyarországra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A magyar haderő harckészségének fokozásához elkerülhetetlen, hogy fiatalabb tisztek és altisztek kerüljenek vezetői, irányítói, parancsnoki pozíciókba

– hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, tucatjával küldik el a magyar honvédségtől a magas rangú katonákat. Egy nemrég elfogadott rendelet alapján ugyanis elküldhetik a hadseregtől azt, aki elmúlt 45 éves és legalább 25 évet töltött tényleges szolgálati viszonyban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf korábban mindezt a kezdetektől azzal magyarázta, hogy a hadipari fejlesztések a fiatalok technikai tudását és képességeit igénylik. Vadai Ágnes, a tárca korábbi államtitkára szerint viszont jelenleg NATO-mentesítés és politikai tisztogatás zajlik a hadseregnél.

A honvédelmi miniszter ma arról beszélt, hogy a haderőfejlesztés során folyamatosan új, nagyon modern digitális eszközök érkeznek a haderőhöz, ezek üzemeltetéséhez modern szakképesítéssel, nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő tisztekre, altisztekre van szükség.

Ugyanilyen emberek kellenek a modern konfliktusokban megtanulható harceljárások alkalmazásához. A miniszter megjegyezte, fizikai erőnlét is szükséges, hogy a parancsnokok lépést tarthassanak a csapattal. Az eszközök folyamatosan érkeznek

– emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Emlékeztetett arra, hogy

A tárcavezető azt mondta, hogy a fentiek mellett

a jövőre nézve is rendelkeznek olyan tízéves tervvel, amelynek részeként a legfejlettebb, csúcstechnológiás eszközöket hozhatják majd be Magyarországra.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ukrajnai háborúval kapcsolatban hangsúlyozta: végig kell gondolni, hogy mit lehet és kell tenni a magyar emberek biztonságáért.

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen

– jelentette ki.

Arra is gondolni kell, hogy Magyarországnak adott esetben az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) védelmi szövetségre támaszkodva, de saját haderejével kell megvédenie a határait, vagy legalábbis elegendő elrettentő erőt kell mutatnia ahhoz, hogy semmilyen irányból semmilyen biztonsági fenyegetés ne érhesse.

Ezért nem várhatunk, nem késlekedhetünk. A magyar haderőt a lehető legfelkészültebb állapotába kell hoznunk a lehető legrövidebb időn belül

– jelentette ki a miniszter.

Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf oldala